Manu Nieto intenta escapolir-se de l’escomesa de dos rivals, ahir a l’Estadi Nacional.

Victòria en l’estrena al Nacional

M.S.

L’FC Andorra va sumar ahir la cinquena victòria de la pretemporada després de desfer-se per 2 a 0 de l’Atlètic Club Escaldes en el primer partit disputat pels tricolors a l’Estadi Nacional, un matx marcat per la calor i on els d’Eder Sarabia van dominar i tenir la pilota davant un conjunt escaldenc molt ordenat defensivament a qui només van poder superar amb dos gols en els darrers deu minuts de joc.

Els tricolors van fer-se amb el domini del partit ja des de l’inici, si bé eren incapaços de crear ocasions clares per avançar-se en el marcador. Un parell de centrades de Gil i Zourdine i un xut llunyà del mateix Gilk, que va sortir desviat, van ser els primers avisos abans que Manu Nieto protagonitzés les ocasions més clares del primer temps. Primer en una jugada personal des de la banda arribant a la línia de fons i fent una passada de la mort que no va trobar rematador, i als dos minuts rematant a boca de canó després d’una indecisió del porter escaldenc, Àlex Ruiz, que va saber rectificar i refusar la pilota. D’aquí al descans, un xut llunyà de Cañete al minut 22, que va rebotar en un defensa i va obligar novament a estirar-se a Ruiz, i un centre des de la banda de Zourdine, van ser les accions més destacades dels tricolors, mentre que els escaldencs no es van acostar a la porteria defensada per Ratti fins al minut 37, quan Aarón va fer falta en atac en intentar rematar una centrada de Fabio.

A la represa, i després de donar entrada de cop a nou jugadors, es va mantenir la mateixa tònica: domini estèril de l’FC Andorra i l’Atlètic d’Escaldes tancat a darrere buscant l’oportunitat de sortir al contraatac. Al minut 80, però, Carlos Martínez rematava a la xarxa una centrada de Marc Fernández, i al 88 Ruben Bover, de falta, anotava el definitiu 2 a 0.

Al final del partit, Sarabia es mostrava “bastant satisfet” amb el “gran esforç” fet pels seus jugadors en un partit “dur” degut a les “condicions de calor” i al fet que la gespa “s’ha assecat molt ràpid i no ha facilitat les coses”. El tècnic, que va admetre que “ens ha faltat una mica de paciència en moments determinats”, es va mostrar content amb el rendiment de l’equip i va destacar que el matx ha de servir precisament per “aprendre a tenir aquesta paciència” davant equips que es tanquen al darrere i “saber que a vegades els partits es poden resoldre a la segona part i als últims minuts”.

Quant al camp, Sarabia, que va incidir en la necessitat de “continuar sent rigorosos en el que sabem que som molt bons” i a millorar en l’aspecte defensiu perquè “en alguns moments estem fent massa faltes”, va assegurar que “estem jugant en un estadi preciós al centre del país”, i tot i reconèixer que “a Encamp ens han tractat de manera espectacular”, amb el canvi a l’Estadi Nacional creu que “fem un pas endavant”.

Per la seva part, Roger Riera, que va destacar la “bona feina de l’Atlètic”, que “ha estat molt ordenat els 90 minuts”, va coincidir amb el tècnic que el matx d’ahir va ser molt positiu “perquè segurament ens trobarem bastants rivals que vindran aquí a plantejar un partit similar”.