El tàndem Joan Vinyes-Jordi Mercader en un moment de la prova.

Vinyes acaba en 2a posició en N5 i 4a absoluta al Ral·li do Cocido

Redacció/Foto: Fotoesport

El tàndem Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+ N5) van completar en la 2a posició de la categoria N5 (4a de l’absoluta), la seva participació en el 24 Ral·li do Cocido, 5a prova del calendari del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA) 2019. D’aquesta manera, els pilots de l’equip Suzuki Motor Ibèrica se situen, per segona vegada consecutiva aquesta temporada, en el Top 5 de la classificació absoluta en una prova del certamen, superant rivals que piloten vehicles amb millors prestacions (R5).

Vinyes i Mercader van realitzar un inici de ral·li espectacular i van aconseguir el millor crono entre els N5 en les dues passades que es van donar en un especial espectacle que va reunir un gran nombre d’espectadors a les zones habilitades pels membres de l’Escuderia Lalín-Deza al centre de Lalín.
Ja en la segona secció de la prova, l’andorrà aconseguia els escratx de la categoria N5 en les especials de Silleda i O Couto. A partir d’aquí van ser els seus companys en l’equip Suzuki Motor Ibèrica, Pardo-Pérez, els que van aconseguir els millors registres en la categoria. En finalitzar aquestes seccions els Suzuki Switf R+ estaven separats per 16 segons, tots dos situats en el Top 5 de la prova de Lalín. El domini de Pardo-Pérez es va mantenir a la recta final, i Vinyes només va poder restar temps en la tercera passada per Saborida. No obstant això, el segon lloc en N5 i la 4a posició absoluta va deixar satisfet Vinyes, que va fer una valoració “positiva” de la cita, “sobretot pensant en els interessos de l’equip”.