De l’eufòria del gol inicial de Marc Vales i la desesperació irlandesa es va passar a la remuntada dels d’Stephen Kenny. Foto: Facundo Santana
Ilde Lima, que va tornar a jugar ahir amb la selecció, abraçant la seva filla gran, Carme. Foto: Facundo Santana

Vuit minuts d’eufòria

Només van passar vuit minuts de l’alegria d’obrir el marcador a la tristesa de la remuntada. Poc va durar l’eufòria a la selecció d’Andorra. Al minut 52, Marc Vales va marcar l’1 a 0 de cap, però la República d’Irlanda va capgirar l’electrònic al minut 60 amb dos gols del davanter del Tottenham Hotspur U23 que va estar cedit a l’Ipswich Town, Troy Parrott, que només té 19 anys. A partir de llavors, el combinat dirigit per Stephen Kenny​ va passar per sobre d’una selecció que només va aguantar fins al gol de Marc Vales i després es va desfer com un terròs de sucre. Els de Koldo Alvarez de Eulate van perdre 1 a 4 en el primer dels dos amistosos per preparar el Premundial, en el qual es va comptar amb Ilde Lima després del veto al qual el va sotmetre la Federació Andorrana de Futbol.
Andorra va apostar per una defensa amb dos centrals formada per Marc Vales i Max Llovera. Una de les sorpreses va ser la titularitat de Ludo Clemente.  La primera part va estar totalment dominada per Irlanda. Els d’Stephen Kenny  van topar amb la teranyina creada per Koldo Alvarez de Eulate. Una primera part infumable. Andorra es defensava amb ordre, tot i així, sense cap mena de criteri a l’hora de jugar la pilota. Moltes pèrdues i cap sensació de perill. L’única oportunitat clara en 45 minuts va ser per a Irlanda amb un remat de cap de James Collins a fora i a l’àrea petita després d’una bona centrada d’un dels joves talents irlandesos, Jason Knight. Poca història més al primer temps.
A la represa, i abans del gol de Marc Vales, els d’Stephen Kenny van demanar penal en una acció de Troy Parrott amb Max Llovera després d’un error defensiu. L’àrbitre lleidatà Xavier Estrada Fernández, que es va retirar el 19 de maig xiulant un Llevant contra el Cadis, no va veure cap penal en aquesta acció. Al minut 52 va arribar el gol de Marc Vales després d’una falta lateral servida per Álex Martínez. El defensa del Sandefjord noruec va sorprendre el jove porter del Manchester City U23 Gavin Bazunu.
Cinc minuts va durar la sorpresa, ja que Troy Parrott va empatar el partit amb un xut ras creuat que va superar el porter Iker Alvarez de Eulate en el seu segon partit amb l’absoluta. Un minut després del gol, Ronan Curtis va fallar l’1 a 2 a boca de canó després d’una passada de Parrott.
Després d’un doble canvi d’Andorra amb l’entrada de Cristian Martínez i Aaron Sánchez va arribar l’1 a 2 i va ser amb un cop de cap de Parrott després d’una centrada de Conor Hourihane. La pilota va passar per sota del cos del jove Iker, que hauria pogut fer molt més per aturar el remat de cap del davanter de Dublín. El mateix Parrott va provar amb un xut creuat que va sortir a fora. Al minut 71 va debutar Eric De Pablos (FC Santa Coloma), més conegut com a Depa, i al minut 75 va tornar a jugar amb la selecció Ilde Lima després de 19 mesos allunyat per motius extraesportius –o millor dit, perquè la FAF ho va decidir així–. Koldo també va donar entrada al porter Xisco Pires, però la selecció ja s’havia quedat sense benzina feia estona. Al minut 83 va arribar l’1 a 3 de Jason Knight a centrada per l’esquerra de Daryl Horgan i al minut 88 del mateix Horgan de cap en planxa a centrada de Jason Knight per la dreta.
La benzina d’Andorra es va esgotar ben aviat i Irlanda va demostrar que ara per ara estan a anys llum dels tricolors. Dilluns, en el segon amistós, Gibraltar.

La sub-21 obre el Preeuropeu contra Albània

Inici del Preeuropeu sub-21 i estrena també de la generació del 2000 que lidera el porter Iker Alvarez de Eulate. El combinat dirigit per Eloy Casals rep avui (18 hores) a l’Estadi Nacional Albània, dirigida per Alban Bushi i que compta amb el davanter Armando Broja (Chelsea U23) com a jugador més destacat. La sub-21 es va enfrontar a Albània a l’anterior fase de classificació i els d’Eloy Casals van perdre el 8 de setembre del 2020 a territori albanès per 3 a 1 amb gols de Selmani, Vrioni i Bullari i el 26 de març del 2019 van empatar 2 a 2 al Principat amb gols d’Imeri i Sula. L’únic jugador andorrà que va marcar a Albània va ser Jordi Aláez. “Tenen la meitat del grup de l’any passat. Per tant, tenen un joc que fan un bon tracte de pilota i amb un bon joc combinatiu. Volen quedar segons de grup”, va dir Eloy Casals.

ANDORRA: Iker (Xisco Pires, 75'), 'Moi' San Nicolás ('Depa', 71'), Marc Vales, Max Llovera, Joan Cervós, Marc Rebés (Christian García, 71'), Marcio Vieira, 'Ludo' (Cristian Martínez, 59'), Álex Martínez (Ilde Lima, 75'), Jordi Aláez i 'Cucu' (Aaron Sánchez, 59').

REPÚBLICA IRLANDA: Bazunu, Doherty, O'Shea (Duffy, 86'), Egan, McClean (Manning, 86'), Cullen, Knight, Hourihane (Arter, 86'), Curtis (Horgan, 65'), Collins (Idah, 65') i Parrott (McGrath, 81').

ÀRBITRE: Xavier Estrada Fernández (Catalunya). No va mostrar targetes.

GOLS: 1-0 Marc Vales (52'), 1-1 Parrott (57'), 1-2 Parrott (60), 1-3 Knight (83') i 1-4 Horgan (88').

LLOC: Estadi Nacional. 320 espectadors.