Diari digital d'Andorra Bondia
Vedell ferit a les oficines del Parc Natural de l'Alt Pirineu
Vedell ferit a les oficines del Parc Natural de l'Alt Pirineu

Ipcena titlla l’acte de deixar un vedell ferit de “maltractament”


Escrit per: 
Agències

L’entitat ecologista Ipcena va titllar de “vergonyosa” l’acció reivindicativa que el passat dilluns van dur a terme diversos membres de l’Associació de Ramaders del Pallars Sobirà, els quals van deixar un vedell ferit a l’oficina del Parc Natural de l’Alt Pirineu de Llavorsí en protesta pels atacs d’ossos. Pel seu secretari general, Joan Vàzquez, va ser “un acte de maltractament” i, segons va assegurar, la llei de protecció dels animals estableix que fer actuacions d’aquest tipus pot considerar-se com una “falta greu”. Per aquest motiu, va demanar sancions per als responsables d’aquesta mobilització i va instar a actuar-hi els Agents Rurals, els quals es van fer càrrec de la situació.

Vàzquez també va lamentar que s’hagi optat per aquesta acció com a acte de protesta: “No són maneres”, va dir. Va assegurar que aquest tipus de reivindicació “ha ferit la sensibilitat social” a les xarxes. Segons Ipcena, la mobilització d’aquest dilluns a Llavorsí va ser una forma “covarda i despietada de cridar l’atenció”. Respecte a la presència d’ossos al Pirineu, Vàzquez s’hi va tornar a pronunciar a favor i en va defensar la compatibilitat amb l’activitat ramadera extensiva.

A banda del trasllat del vedell ferit fins a les instal·lacions de Llavorsí, els membres de l’Associació de Ramaders del Pallars Sobirà van presentar un escrit per denunciar les conseqüències derivades que pateixen, segons diuen, dels atacs d’ossos que, van afegir, s’estan produint de forma reiterada a les zones on desenvolupen la seva activitat. L’acte va comptar amb el suport dels sindicats i Unió de Pagesos. L’animal que van deixar a l’oficina del Parc, que presentava ferides a les dues potes de davant, hauria estat atacat per un os bru la setmana passada en una muntanya propera al terme d’Esterri d’Àneu, segons van indicar els ramaders, que també van informar que en aquell incident van morir tres vedells, entre ells la seva mare. Per aquest motiu, van demanar la desaparició d’aquests plantígrads del Pirineu.

Ipcena titlla l’acte de deixar un vedell ferit de “maltractament”

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte