Diari digital d'Andorra Bondia
Inauguració de la 3a promoció del curs Bachelor’s Degree en International Hotel Management.
Inauguració de la 3a promoció del curs Bachelor’s Degree en International Hotel Management.

El Govern, obert a analitzar ajuts per a futurs alumnes de Vatel


Escrit per: 
Pepa Gallego ( Foto: Vatel

Només el 30% dels 26 alumnes de l’International Business School Hotel & Tourism Management Vatel, a Encamp, són andorrans. “La majoria dels d’aquí malgrat comencin en altres països o aprofiten les pràctiques internacionals crec que hi tornaran”, va explicar Roser Daban, directora de l’escola, durant la cerimònia d’inauguració de la 3a promoció del curs Bachelor’s Degree en International Hotel Management, celebrada ahir al migdia. Es tracta de titulats en hoteleria i turisme, amb una formació de nivell, que és la que reclama el sector empresarial, i que diu no trobar al país. El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, com a responsable del departament de Treball, va manifestar ahir que el Govern pot analitzar si oferir ajudes a alumnes del país que vulguin formar-se en aquesta empresa privada i no puguin fer front al cost. 
Espot va recordar que des del departament de Treball ja s’ofereixen ajudes a les empreses que contractin desocupats i també des del ministeri d’Educació es donen ajudes per formació. Però va remarcar que titulacions com les que ofereix Vatel “ofereixen formació que respon a necessitats” que té el sector econòmic del país. 
Espot, a més, va recordar que amb la modificació de la reglamentació de contractes de pràctiques, perquè ara sí que puguin ser remunerades, el Govern ha donat impuls a empreses formatives com Vatel. El primer any del Bachelor les pràctiques durant quatre anys és obligatori fer-les a Andorra; la resta dels anys els alumnes poden triar entre molts països. Tres anys després de la creació d’aquesta escola, ubicada a Encamp, l’any vinent sortirà la primera promoció titulada. Després també tenen l’opció de continuar màsters internacionals per especialitzar-se.
Durant la cerimònia dels alumnes de la tercera promoció celebrada ahir es va presentar tot el professorat, tots ells ubicats a Andorra, “que tenen una gran trajectòria professional i que són especialitzats en el que fan i expliquen els casos que es troben al dia a dia”. 

Govern
obert
analitzar
ajuts
futurs
alumnes
vatel

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte