Diari digital d'Andorra Bondia
Membres de Virtus Unita.
Membres de Virtus Unita.

Virtus Unita alerta d’una intenció de fer trontollar el coprincipat


Escrit per: 
Redacció

El grup d’opinió Virtus Unita va alertar ahir que “instrumentalitzacions tan poc ètiques” com cremar la foto del copríncep episcopal per demanar la despenalització de l’avortament havent-hi “camins legals” com les iniciatives legislatives populars els porten a témer que “hi pugui haver una intenció subreptícia de fer trontollar l’estructura del coprincipat, en una mena d’operació oculta de desestabilització”. 

El grup recorda la “singularitat” i “fragilitat” d’Andorra i apel·la a “defensar la legalitat vigent que emana de la Constitució”. Així mateix, remarca que la pervivència de la sobirania, la fortalesa, l’esperit nacional i la identitat “forjats durant segles” depèn del manteniment de la figura dels coprínceps. És per això que afegeix que “la virulència desproporcionada i gratuïta, inadmissible, en qualsevol tipus de manifestació, que condemnem i denunciem, ha de ser controlada i reprimida quan sigui necessari”. Així, tot i assegurar que defensen la llibertat d’expressió i manifestació, afirmen que “s’hauria de fer el que calgui per evitar la repetició de fets tan menyspreables i mesquins” al mateix temps que adverteixen que “hi ha qüestions que impliquen la determinació de prioritats”. 
Virtus Unita qualifica la crema de la foto del bisbe com a “inaudita”, “censurable, reprovable i inadmissible” i és per això que condemna l’acció “tan poc honorable i desplaçada” que constitueix un “atac ofensiu envers la dignitat” del copríncep episcopal. El grup indica que “ens hem sentit íntimament afectats” per l’acció “tal com deu haver experimentat la gran majoria d’andorrans”. Així lamenten “l’ofensa” a Joan-Enric Vives, “que encarna la figura multisecular dels coprínceps mitrats als quals els ciutadans sempre hem mostrat un respecte reverencial”.

 

 

virtus unita
coprincep
avortament
foto

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte