Diari digital d'Andorra Bondia
L'ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros, parla amb els mitjans després de la missa al Santuari de Meritxell.
L'ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros, parla amb els mitjans després de la missa al Santuari de Meritxell.

Àngel Ros lamenta que s'hagi perdut "l'esperit d'unitat" de l'11 de setembre


Escrit per: 
Agències

Àngel Ros, el nou ambaixador espanyol a Andorra, ha assegurat que la diada de l'11 de setembre ha perdut "l'esperit d'unitat que havia tingut tradicionalment". Ros ha demanat que sigui una diada "per a tots, sense cap tipus d'exclusió", i s'ha mostrat preocupat per "determinats plantejaments que considero que no són unitaris". En un altre ordre de coses, l'ambaixador ha manifestat que només té "respecte i admiració pel funcionament d'Andorra" i el seu sistema de coprincipat. També ha condemnat la crema de fotografies del copríncep episcopal.

El nou ambaixador espanyol a Andorra i exalcalde de Lleida, Àngel Ros, ha lamentat el canvi de tarannà que, els darrers anys, ha agafat la diada de l'11 de setembre. Al seu parer, s'ha perdut "l'esperit d'unitat que havia tingut tradicionalment", motiu pel qual ha fet una crida a recuperar-la. Es tracta d'una diada nacional que ha de ser "per a tots sense cap tipus d'exclusió" i, en aquest sentit, li preocupen "determinats plantejaments que considero que no són unitaris" com ho haurien de ser un 11 de setembre, ha opinat.

Ros ha considerat que pot haver-hi un component reivindicatiu l'11 de setembre, però que ha d'anar d'acord amb el component festiu i que ha de ser "comú a tots, a una immensa majoria dels ciutadans". Amb tot, ha desitjat que sigui una "gran diada" i una "festa de la convivència" com ho ha estat tradicionalment. Pel que fa a les relacions entre Espanya i Andorra, després que ja porti unes setmanes exercint com a ambaixador, l'ha definit com a "excel·lent". De fet, ha afegit que "només tinc respecte i admiració pel funcionament d'Andorra", pel que a la seva projecció internacional i també fent referència a la singular figura de coprincipat amb la que compta. "És un país que ha estat capaç de mantenir la seva identitat i adaptar-la a aquest segle", ha opinat.

En un altre ordre de coses, l'ambaixador ha tornat a assegurar que, pel que fa a l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell, tant el tema del GPS per a vols en condicions meteorològiques adverses com l'autorització per rebre vols de fora de l'espai Schengen estan ben "encarats" i "és raonable pensar que, en els primers mesos del 2019" es puguin anunciar avanços al respecte.

Finalment, Ros, que va fer aquestes manifestacions durant el Dia de Meritxell, va "condemnar" la crema de fotografies del copríncep episcopal.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte