Diari digital d'Andorra Bondia

Arc de Sant Martí de les nostres vides


Escrit per: 
Roser Rodríguez Jerez

M’estava netejant les meves sabates blanques, que ja no ho eren, per l’ús constant s’havien tornat groguenques. I en tractar de fer-les tornar blanques vaig recordar una cosa. Un tracta de tornar a tenir el color blanc, com l’aura que diuen que portem cada un de nosaltres en la nostra vida. Tot i tenir ja plasmat en nosaltres aquest groguenc tèrbol.
¿Com podem fer que de nou les nostres vides siguin del color inicial?
Vaig sortir a contestar aquesta pregunta, i és clar a buscar com fer tornar de nou blanques les meves sabates. Me’n vaig anar a caminar i vaig veure nens córrer, mullar-se, riure, saltar, viure.
Més endavant vaig veure una parella d’enamorats, besant-se, abraçant-se, estimant. Vaig veure una mare donar-li el seu afecte incondicional al seu fill. Germans, convençuts que més enllà dels seus llaços de sang hi ha el llaç de l’amor. Colors, formes, sabors, aromes.
En arribar al meu destí, un de tants supermercats que hi ha, vaig buscar a les prestatgeries aquesta fórmula màgica per a les meves sabates. I la vaig trobar. Era una pintura especial per a elles. De tornada a casa i amb la pintura a mà, vaig prendre les sabates i vaig començar a pintar-les. Fins que el color va desaparèixer i de nou van quedar blanques. Com abans. Tot i que el desgast de les soles era evident. I vaig pensar: ¿deu ser que existeix una tal pintura que pugui pintar l’ànima? ¿I el cos? ¿Els nostres pensaments, sentiments i sensacions?
Vaig mirar cap a la finestra i vaig veure una subtil papallona que va acabar posant-se a la meva mà. I vaig recordar que potser d’aquesta pintura no n’hi hagi, francament, i que no aconseguirem ocultar ni esborrar màgicament el dolor, la soledat, l’angoixa i la desesperació, però podem posar-li a la nostra vida aquest color, un color magnífic.
El color de l’amor, l’alegria, l’optimisme, amb un toc de felicitat.
Podem pintar nosaltres mateixos el color que triem en la nostra ànima, sempre que hi estiguem disposats.
Tot depèn d’un, de com desitja veure i viure la vida des del seu interior: amb bells colors, plens de llum, o amb colors opacs coberts de foscor.
Per viure una vida plena de bells colors amb estellats llums que emeti amor, pau, felicitat i èxit.
Cal iniciar una nova forma de vida, actuar amb saviesa.
Cal canviar les discussions per diàlegs serens; enfrontar les tempestes amb fortalesa i fe, confiant els uns en els altres.
(Encara que cada vegada és més difícil), cal pensar en positiu, dialogant trobareu la solució.
Cal ser bondadós amb els que necessiten ajuda, sense esperar res a canvi.
Cal no perdre mai la humilitat.
Cal iniciar el dia amb una salutació afectuosa i lliurar afecte i un somriure als que ens envolten.
Com la bellesa dels prats i les seves belles i aromàtiques diversitats de flors.
El cant dels ocells.
Les belles vessants amb la seva aigua pura i cristal·lina, i els bonics paisatges.
Les muntanyes cobertes amb la seva blanca neu.
Ens queda la nit, per admirar tot el firmament il·luminat d’estrelles, que de tant en tant ens envia un estel fugaç per al nostre encant i els nostres desitjos. ¿Qui no ha demanat un desig alguna vegada?
No abastaria la vida per enumerar tota la bellesa que hi ha davant dels nostres ulls per admirar.
Tenint tant davant nostre per ser feliços, creiem no tenir res i en comptes de gaudir passem la nostra existència queixant-nos i posant-nos tristos per tot. Quan podem pintar la nostra ànima dels més bells colors.
Només cal actuar sempre amb bons sentiments i de forma positiva per ser feliç.
Viure feliç amb el que es té en el present i lluitar pels somnis i propòsits per al futur.
Deixar de plorar pel que no es va poder aconseguir en el passat, perquè això ja va ser, i no patir pel que encara no ha arribat.
Viu el present, viu cada minut aprofitant-lo al màxim, però viu-lo feliç en companyia, escollida per tu, no pel que diran els altres.

 

Número de vots: 130
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic