Diari digital d'Andorra Bondia

La fruita i el seu poder curatiu


Escrit per: 
Joan Amigó, naturista

L’ésser humà té una gran capacitat d’adaptació fisiològica a diversos tipus d’alimentació. No obstant, la ciència de la nutrició ens demostra que hi ha certs aliments dels quals no es pot prescindir, com les fruites, les verdures i les hortalisses fresques. 

Encara que podem menjar tota varietat d’aliments, ¿això vol dir que tots ells són aptes per al consum humà? ¿Hi ha una alimentació idònia per als humans que, a més de nodrir, conservi la salut i eviti les malalties? Qualsevol dieta no pot proporcionar bona salut. Per molt que ens adaptem a certs aliments que no són els ideals, com passa amb els d’origen animal, seguim necessitant els vegetals, que són precisament els més saludables.
A més a més de nutrients, aquests aliments ens proporcionen substàncies curatives i preventives. Per això, ben escollits i utilitzats poden curar, alleujar i prevenir molts trastorns i malalties.
En els darrers anys s’estan produint descobriments científics en relació als aliments d’origen vegetal. A mesura que s’han perfeccionat els mètodes d’anàlisi químics, s’ha anat comprovant que a les fruites, als cereals integrals, als llegums i les hortalisses hi ha, a més de nutrients com qualsevol aliment, dos tipus de compostos que no es troben en els aliments d’origen animal: antioxidants (certs minerals i vitamines) i elements fitoquímics d’acció curativa, que actuen com a veritables fàrmacs naturals.
Durant tota la seva vida, l’ésser humà necessitarà aliments. Tots li proporcionaran nutrients i energia. Però alguns li podran causar trastorns i malalties; mentre que d’altres li aportaran salut i poder curatiu. Hi ha, doncs, aliments potencialment perjudicials i aliments beneficiosos que, a més de curar, prevenen i eviten la tendència a posar-se malalts.
Les taronges aporten quatre potents antioxidants: vitamina C, betacarotè (provitamina A) flavonoides i àcid fòlic. Eviten l’arteriosclerosi i la tendència a la trom­bosi. 
Preventius del càncer: llimones, prunes, taronges, raïm, tomates. També vegetals, com el bròquil, la col i la coliflor; els seus elements fitoquímics detenen el creixement de les cèl·lules canceroses. 
Avocat: a més de fer que minvi el nivell de colesterol i els triglicèrids de la sang, evita l’anèmia, i també és protector de la mucosa digestiva i tonificant.
Laxants: les prunes estimulen el funcionament de l’intestí, i també les albergínies, les bledes i els cereals integrals.
Preventius de l’anèmia: els festucs contenen més ferro que les llenties, coure i altres oligoelements que afavoreixen la producció de sang. També la remolatxa roja, els albercocs, la fruita de la passió, els espinacs i l’herba dels canonges. 
Diu un vell proverbi: “On entra el sol, no hi entra el metge.” Actualment són tantes les investigacions realitzades respecte al poder curatiu de la fruita que també podríem dir: “On es consumeix fruita en abundància, no hi entren les medicines.” Si us interessa saber més dels aliments saludables en detall, us recomano l’obra del doctor Jorge Pamplona 
Los alimentos y su poder curativo, que us presento a continuació, on explica d’una manera pràctica i il·lustrada tots els avantatges d’una alimentació sana i natural.

Número de vots: 53
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic