Diari digital d'Andorra Bondia
L’actuació del Comú afectarà els entorns de la parcel·la on s’havia de construir The Cloud.
L’actuació del Comú afectarà els entorns de la parcel·la on s’havia de construir The Cloud.

1,7 milions per destinar als vianants l’entorn de la seu d’Andorra Telecom


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

L’entorn de l’antiga seu d’Andorra Telecom serà un espai reservat als vianants. El Comú d’Andorra la Vella va acordar ahir convocar el concurs per les obres d’urbanització i embelliment dels carrers adjacents a la parcel·la on s’havia de construir The Cloud (la Borda, Prat Primer, Sant Salvador i Bonaventura Riberaygua), que preveuen la instal·lació d’un paviment continu de granit, bancs i una zona arbrada. La intenció és que els treballs comencin al desembre, s’aturin per Nadal i es reprenguin al febrer per estar acabats al juny.
Finalment, el Comú haurà d’assumir un import més elevat del previst per aquesta intervenció. El fet és que la projecció inicial era que la corporació desemborsés 1,3 milions d’euros. Amb l’aturada de la construcció de The Cloud, el cost puja a un preu estimatiu d’1,7 milions, ja que l’aportació d’Andorra Telecom al projecte serà inferior. Així, la cònsol major, Conxita Marsol, va acceptar que “esperàvem que Andorra Telecom hagués finançat una part més important de les obres” però la contribució es limitarà a 150.000 euros per a enllumenat, clavegueram, i el cost del projecte (que és el que anava associat a The Cloud ) i de la seguretat i higiene en el treball. El resultat de la negociació amb la companyia va rebre les crítiques de l’oposició, que considera que la seva participació és insuficient.
Així, el conseller de CdI+L’A Jordi Minguillón va criticar que s’ha tancat un “acord de mínims” del qual el Comú només s’ha quedat amb les “engrunes”. Remarca que la parròquia ha patit durant dos anys amb aquella zona en obres, un fet que ha suposat pèrdues per al comerç. Tenint en compte el fet que la responsabilitat que no es faci l’edifici no ha estat del Comú, Minguillón creu que l’empresa havia d’haver “facilitat més”. La consellera del PS Dolors Carmona es va mostrar en el mateix sentit, indicant que Andorra Telecom “podria haver estat més sensible” i va lamentar que “no és la millor negociació que s’ha fet” ja que el Comú no té per què fer-se càrrec de les obres que la companyia no ha realitzat. Carmona també va expressar el neguit per l’afectació que es pot produir en el cas que l’empresa acabi construint a la parcel·la.
Marsol va acceptar les crítiques però també va recordar que Andorra Telecom embellirà el terreny ocupat per l’immoble que es va demolir. Els treballs ja s’han adjudicat per 250.000 euros i estaran enllestits entre el novembre i el desembre. A la part que confronta el solar amb l’avinguda Meritxell s’hi instal·laran elements de decoració, aigua i una passarel·la i a l’espai que ocupava l’antiga caserna de bombers s’hi adequarà una plaça que es cedirà al Comú per a ús públic. 

El Comú es replanteja l’ampliació del pàrquing Centre històric pel cost de l’obra

El Comú s’està replantejant l’ampliació de l’aparcament Centre històric perquè l’obra suposa un cost molt més elevat del previst. Així, la construcció de dues plantes representaria una inversió d’entre 7 i 8 milions d’euros i si només se’n fa una el preu seria de 4 milions. La cònsol major va indicar que la primera opció “és inassumible” mentre que la segona suposa una despesa molt elevada per només unes 60 places. Per això la corporació s’ha donat un termini de sis mesos per decidir què farà. Precisament, el conseller de CdI+L’A Víctor Pintos va retreure a la majoria que s’hagi gastat més de 400.000 euros en aquest projecte. Considera que s’hauria pogut racionalitzar la despesa si no s’hagués demanat un projecte d’execució. Per això va acusar l’equip demòcrata de precipitació i mala gestió en la utilització dels diners de la parròquia. Cal recordar que aquest aparcament es volia construir a sota del vial que unirà Prat de la Creu amb l’estació d’autobusos i s’hi preveia destinar 1 milió d’euros.
D’altra banda, en el consell del Comú d’ahir, la majoria va informar que s’està estudiant la instal·lació d’uns cons de granit per facilitar l’accés en alguns punts de l’avinguda Meritxell que van comportar les queixes dels veïns (a l’entrada al roc dels Escolls i tres reserves d’hotel). Aquestes actuacions aniran a càrrec de les empreses que van fer l’obra. Així mateix, ahir es va aprovar un suplement de crèdit de 100.000 euros per revisar l’estructura metàl·lica de la plaça de la Rotonda, que necessita una intervenció urgent. També es van adjudicar les obres d’impermeabilització de la piscina exterior dels Serradells, una actuació que pujarà a 559.501 euros. Això ha d’evitar les filtracions d’aigua que es produeixen actualment. Els treballs començaran aquesta tardor per tenir-los enllestits a l’estiu.

260.000 € pels panells de places d’aparcament

El Comú va adjudicar ahir per un import de 263.633 euros el sistema de senyalització que informarà sobre les places d’aparcaments lliures. Consisteix en la instal·lació d’una trentena de panells, des de les dues entrades a la parròquia (a la Margineda i també al km 0) i també a les diferents cruïlles i rotondes, que indicaran la disponibilitat de places lliures que hi hagi en cada aparcament. El sistema estarà en marxa a finals d’any, donarà a conèixer tant els aparcaments públics com els privats (avui hi ha 5.000 places disponibles a la parròquia) i s’anirà ampliant en funció de l’obertura de nous pàrquings. La majoria va assenyalar la necessitat d’informar els visitants i que aquests deixin el cotxe a l’aparcament i que es desplacin pel centre a peu.

Andorra Telecom
Seu
entorn
vianants
1
7 milions
the cloud

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte