Diari digital d'Andorra Bondia
202 eventuals de l’administració encadenen tres contractes
202 eventuals de l’administració encadenen tres contractes

202 eventuals de l’administració encadenen tres contractes


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

El nombre d’eventuals que tenen més de tres contractes entre els quals no hi ha hagut una interrupció de més de 60 dies és de 202 persones. Aquesta és la resposta a la qüestió plantejada per la consellera general del grup mixt, Rosa Gili, que feia un seguit de preguntes sobre la situació dels treballadors eventuals de la funció pública. D’aquests, la gran majoria, 147, provenen del sector de l’educació. En aquest recompte, en què també destaquen 26 eventuals del ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior i 10 del ministeri de Finances, entre d’altres, no s’especifica la xifra d’eventuals d’altres organismes que depenen de l’Estat, com és el cas del SAAS, on també centenars de persones penjaven de la condició d’eventuals i a qui s’està regulant la seva situació.
Pel que fa a la pregunta de la consellera general del PS sobre si haurien de tenir les mateixes condicions aquests eventuals amb tres contractes seguits i el personal funcionari, la resposta del Govern publicada en el Butlletí del Consell General és que la successió de contractes el que comporta són efectes per a les indemnitzacions i el preavís en cas d’acomiadament no causal, com queda previst en el Codi de relacions laborals. No obstant, l’article 91 de la Llei de la funció pública disposa que els contractes successius en cap cas donen dret a esdevenir indefinits.  

Condicions diferents
En aquesta resposta s’especifiquen les diferències de condicions entre un eventual, al qual s’apliquen les disposicions del Codi de relacions laborals, i un funcionari, a qui s’aplica el reglament de sistemes de compensació, com és a l’hora de pagar les hores extres o guàrdies. Els eventuals tampoc tenen dret, com els funcionaris, al que preveu la Llei de la funció pública en matèria d’altres compensacions com la carrera professional, triennis, jubilació i règim disciplinari. 
La justificació és que les relacions amb el personal eventual estan basades en una naturalesa contractual amb l’administració “i per tant se’ls aplica la normativa laboral (del Codi de relacions laborals) amb condicions de treball diferents”. 

eventuals
contractes
Rosa Gili
Butlletí del Consell General
Codi de relacions laborals

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte