Diari digital d'Andorra Bondia
Vista del pic de Carroi, on hauria d’arribar el telefèric.
Vista del pic de Carroi, on hauria d’arribar el telefèric.

2.139 signatures recollides contra el telefèric de Carroi a Change.org


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Facundo Santana

La campanya ciutadana de recollida de signatures en contra de la construcció del telefèric del Pic de Carroi a la plataforma Change.org va acabar el passat 6 de gener amb 2.139 signatures aconseguides. El promotor de la iniciativa, Mario Gómez, considera que haver arribat a aquesta xifra és “un èxit de tots”. Ara, com explica en la mateixa plataforma, la seva intenció és lliurar una còpia de les signatures al Govern i als comuns d’Andorra la Vella i la Massana.

Gómez considera que la crítica i l’oposició a la construcció del telefèric “no acaba aquí”. Creu que s’ha de seguir parlant a les xarxes socials i escriure columnes d’opinió a la premsa. També manifesta que seria important que alguna plataforma ecologista defensés les espècies protegides del massís d’Enclar i que es creés una plataforma de veïns del Rec del Solà en contra del que titlla de “bogeria”. 
El promotor recorda que en el programa d’En Comú per Andorra la Vella per a les eleccions comunals, l’única referència al giny deia que sotmetrien a informació pública la proposta del telefèric al Pic de Carroi amb la finalitat de poder adoptar la millor decisió per als interessos de la parròquia. Segons Gómez, això vol dir que en haver guanyat les eleccions “haurien de sotmetre-ho a consulta” i per això “se’ls ha d’exigir que se li demani opinió a poble”. Per aquest motiu, diu que “cal seguir fent pressió perquè no es saltin aquest pas”. 
Gómez recull en el seu agraïment a tots aquells que han participat en la campanya diverses informacions procedents del que qualifica de “persones ben informades”. Així, segons una d’elles, el telefèric el tiraran endavant “sí o sí”, la sortida serà “amb tota seguretat” des de la zona on estava ubicada l’antiga plaça dels braus i probablement es construirà allà mateix algun hotel. En aquest sentit, el promotor assenyala que “ja sabem qui és l’empresari interessat que el telefèric acabi arribant algun dia a pistes” i afirma que té “curiositat” per saber qui pot estar interessat a construir un hotel davant de l’edifici de Govern. Una altra d’aquestes persones ben informades, li ha fet saber que en el projecte han estimat que el telefèric tindrà una afluència de clients setmanal d’entre 4.000 a 7.000 persones, cosa que ell creu que no aconseguiran “ni en els seus millors somnis”.
Finalment, el promotor de la recollida de signatures repassa els motius pels quals estan en contra del telefèric. Remarca que és una aberració mediambiental i paisatgística i un atemptat contra la natura i la fauna del vedat d’Enclar. A més, l’obra pot posar en risc la tranquil·litat i seguretat dels veïns del Rec del Solà. Igualment, creu que es realitzarà una inversió que no s’amortitzarà mai i “que causarà un dany visual irreparable a la capital”. 

signatures
telefèric
Carroi
Change.org

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte