Diari digital d'Andorra Bondia

27 dels 39 llocs dels funcionaris amb reserva de plaça han estat coberts


Escrit per: 
Redacció

El Govern ha tramès una documentació complementària a Sindicatura en relació amb una demanda d’informació que havia formulat el president del grup parlamentari Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen.

D’una banda, es tracta del sumatori total de sous que corresponen a les persones que ara com ara cobreixen les places que tenen reservades els funcionaris que tenen reserva de plaça per estar exercint diversos càrrecs polítics o de confiança política. De l’altra, s’ha tramès la relació dels 39 càrrecs ocupats actualment pels funcionaris que tenen atorgada una excedència amb reserva de plaça. D’aquesta manera, des de l’executiu es justifica que de les 39 places només se n’han cobert 27 i que la nòmina global i mensual del mes de novembre dels 39 funcionaris en excedència hauria estat de 116.371,71 euros i que la de les 27 places cobertes n’ha sumat 57.337,06.
La tramesa d’aquesta informació s’ha fet mitjançant una carta del cap de Govern, Jaume Bartumeu, al subsíndic general, Esteve López, en què exposa les motivacions que justifiquen que el Govern hagi refusat donar el nom de les 39 persones que tenen aquesta reserva de plaça, tot i que, com diu el mateix cap de Govern en la seva carta, “algunes són fàcilment identificables en figurar relacionat el càrrec que exerceixen en l’actualitat”.
L’executiu considera que “la identificació nominativa que pretén la demanda d’informació topa amb els principis i les garanties de la legislació de protecció de dades, en concret amb el que disposa la Llei 15/2003 qualificada de protecció de dades de caràcter personal de 18 de desembre”.
En la conclusió de la seva carta, Bartumeu assenyala que “el Govern considera que el dret dels consellers generals a obtenir informació no és un dret absolut” i afegeix que “cal posar-lo en relació i fer-lo compatible amb altres drets fonamentals i llibertats públiques que es puguin veure afectats”. D’aquesta manera, el Govern defensa que “l’esfera dels drets i llibertats no pot quedar anul·lada per l’exercici de facultats polítiques”.
D’aquesta manera, des de l’executiu es defensa que “tal com es pot comprovar en seguir la relació dels llocs o càrrecs actualment ocupats o exercits pels 39 funcionaris que es troben en situació d’excedència amb reserva de plaça”, es comprova, segons reiteren, que “una bona part no exerceixen càrrecs que es puguin considerar polítics ni, menys encara, que estiguin seguint una carrera política”.
D’aquesta manera, des del Govern es vol reiterar que el president d’Andorra pel Canvi “ha llançat afirmacions no fonamentades quant a un suposat sobrecost per a l’Estat de la cobertura dels llocs reservats mitjançant la contractació o el trasllat de personal eventual”.
També conclouen que “no es pot pretendre que els 39 funcionaris amb excedència reben ara un salari per la plaça que ocupen” ja que, afegeixen, “es tracta de retribucions que en tot cas rebrien les persones que ostentarien les places amb independència de la seva condició professional”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte