Diari digital d'Andorra Bondia
Conxita Marsol amb el conseller Josep Antoni Cortés, ahir a l’aparcament de l’estació.
Conxita Marsol amb el conseller Josep Antoni Cortés, ahir a l’aparcament de l’estació.

300.000 euros per a un nou aparcament per a 215 vehicles a la Dama de Gel


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El Comú destinarà uns 300.000 euros a adequar com a aparcament una parcel·la ubicada al costat del carrer Valira i de la Dama de Gel. El contracte amb la propietat dels terrenys ha de ser aprovat demà pel consell de Comú i es preveu que els treballs puguin començar la setmana que ve. La corporació haurà de satisfer 12.000 euros mensuals de lloguer i es calcula que d’aquí a un mes o un mes i mig ja podria estar en funcionament. 
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va destacar que això permetrà disposar de 215 noves places d’aparcament a la parròquia. L’obertura d’aquest nou equipament s’ha fet davant la possibilitat que el pàrquing del Fener s’acabi urbanitzant per part de la iniciativa privada. En tot cas, si això no es produís, ajudarà a cobrir les necessitats quan el parc Central està tancat per la fira o l’espectacle del Cirque du Soleil.
Marsol va posar en relleu que l’acord assolit amb la propietat de la parcel·la és interessant, ja que el lloguer no s’haurà d’abonar durant els dos primers mesos en què es duran a terme les obres. Va explicar també que el cost de l’adequació és elevat perquè cal compactar el terreny, que avui és erm; s’haurà d’enquitranar, instal·lar-hi l’enllumenat i la maquinària. L’accés serà pel carrer Valira. Així mateix, va argumentar que el cost del lloguer és “força correcte” tenint en compte la importància de l’aparcament, i va indicar que es troba dins dels preus que es paguen en aquella zona.
Precisament, ahir es va obrir l’aparcament de l’Estació Central, de 105 places. Tindrà mitja hora gratuïta (una hora amb la targeta PK) i donarà servei a l’Estació Nacional d’Autobusos (era una de les demandes dels usuaris) i a la futura Seu de la Justícia. La cònsol major de la capital va remarcar que des de principi del mandat s’hauran creat 400 noves places d’aparcament (amb el pàrquing de la Serradora, el de l’Estació Central, i el de la Dama de Gel) que s’afegiran a les 5.000 existents. 
A banda, el Comú treballa en l’ampliació de l’aparcament del Centre històric, que es construirà a sota del vial que ha d’unir el carrer Prat de la Creu amb el vial paral·lel a l’estació d’autobusos. Ja s’ha publicat el concurs per enderrocar la nau industrial que es troba en aquesta zona i aviat començaran aquests treballs. A l’octubre, ja es disposarà del projecte i aleshores s’analitzarà com s’assumirà i si les obres comencen l’any que ve o aquest mateix 2018. El projecte permetrà guanyar 198 noves places.

Un sol sentit entre l’Stela i Ciutat de Valls

El Comú d’Andorra la Vella va presentar ahir el projecte d’embelliment de l’avinguda Príncep Benlloch als propietaris i comerciants de la zona. La intenció és fer les voravies més amples entre la cruïlla del carrer  Ciutat de Valls i l’Stela, a la Baixada del Molí. Perquè això sigui possible s’ha d’habilitar un sol sentit de circulació en aquest tram, que està per decidir. Marsol va explicar que, amb la trobada d’ahir, es pretenia escoltar els suggeriments dels ciutadans, tot i que les modificacions també dependran de l’afectació que tinguin els canvis de circulació en la mobilitat de la parròquia. Així mateix,  s’està a l’espera de l’estudi de la mobilitat a la vall central que està desenvolupant el Govern. La cònsol major de la capital va dir que a la llarga s’haurà de plantejar una sola direcció a l’avinguda Meritxell, Príncep Benlloch i la Baixada del Molí. 
El Comú també va anunciar que, a principis de juny, es preveu inaugurar l’escala i l’ascensor de la Quirola, un projecte que afavorirà la connectivitat entre Prat de la Creu i Príncep Benlloch.

300.000 euros
nou
aparcament
vehicles
Dama de Gel

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte