Diari digital d'Andorra Bondia
Quatre dels positius diagnosticats són a l’hospital i deu reben atenció al domicili.
Quatre dels positius diagnosticats són a l’hospital i deu reben atenció al domicili.

8 positius eleven a 14 els casos de Covid-19 i hi ha 43 sospites pendents


Escrit per: 
M.S. / Foto: Facundo Santana

Els últims resultats de les analítiques per diagnosticar la Covid-19 que han arribat al país han confirmat vuit nous casos de coronavirus que eleven així el nombre de positius a catorze. Així ho va explicar ahir el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la doble compareixença amb el titular de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, per fer el punt de la situació de l’epidèmia de la Covid-19 al país, en què va precisar que a hores d’ara queden fins a 43 casos sospitosos pendents de diagnosticar.

Martínez Benazet, que va confirmar que l'home atès d'un infart a pistes i traslladat a Barcelona on se li va diagnosticar coronavirus va morir la matinada de diumenge, va explicar que els vuit casos confirmats, que se sumen al de la senyora de 87 anys que segueix a l’hospital, als del fill i filla d’aquesta i als del turista de Madrid i d’una infermera dels SAAS, corresponen al marit de la filla de la dona diagnosticada, a tres professors de l’escola andorrana de batxillerat, a tres professionals més del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària i al pacient de 55 anys amb una patologia respiratòria crònica i que es troba ingressat a la unitat de cures intensives per una pneumònia greu tot i que està “estable”.

El fet que entre els afectats hi hagi quatre professionals sanitaris així com també els que es troben aïllats a domicili, ha fet que des del ministeri es mobilitzés personal. En aquest sentit, Martínez Benazet, que va recordar que alguns dels confinats a casa porten ja deu dies i acabaran aviat, va explicar que hi ha vuit infermeres de les estacions d’esquí i un metge que ja estan a disposició i va avançar que si cal s’activarà personal que ja està jubilat. A més, el ministre, va recordar que també s’ha contactat amb els metges de primària perquè atenguin només els casos més urgents i que la resta siguin atesos de manera domiciliària. Per aquest motiu, va incidir en la necessitat que cal protegir “molt bé” aquest personal sanitari i va explicar que s’han rebut 1.000 mascaretes i que s’ha aprovat una compra de 5.000 més que haurien de “ser suficients” per a tot el personal “durant el temps que duri l’epidèmia”.

Per la seva part, el ministre portaveu ha valorat el compliment del decret de tancament i ha avançat que la policia i Inspecció de Comerç han aixecat acta de fins a nou incompliments per tal d’iniciar el corresponent expedient sancionador. També en l’àmbit comercial, el ministre ha insistit que el pas de les mercaderies per la frontera està garantit, de manera que l’abastiment dels diferents productes de primera necessitat està assegurat. En aquest sentit, i després de constatar que algunes famílies van en grup als centres comercials, va fer una crida a evitar aquestes situacions, ja que del que es tracta és que hi hagi la menor afluència possible en aquests espais.

8
positius
eleven
14
casos
Covid-19
43
sospites
pendents

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte