Diari digital d'Andorra Bondia
La número 2 d'Acció, Noelia Souque.
La número 2 d'Acció, Noelia Souque.

Acció aposta per equiparar la baixa de maternitat i paternitat pel naixement d'un fill


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: Facundo Santana

La igualtat és "un tema central" per a nosaltres. Ho ha dit aquest matí la número 2 de la llista nacional d'Acció, Noelia Souque, que ha afegit que la cap de llista del seu partit, Judith Pallarés, ho ha demostrat en les polítiques impulsades des del seu ministeri. També ha indicat que la seva candidatura és molt diversa i és una mostra dels valors que defensen, sobretot el respecte, la tolerància i la inclusió. Uns valors "que portem al dia dia i volem impulsar si podem entrar al Consell General".

Segons Souque, "per nosaltres la igualtat no és només tractar de les dones", tot i que ha matisat que "les dones són importants", i com a mostra d'això en tenen "moltes" a la candidatura. Però també ho són els drets de la comunitat LGBTQ+ i el fet de treballar en la Llei d'accessibilitat universal "que també defensarà molt la inclusió". 

Pel que fa a les propostes concretes, n'ha destacat la d'equipar el temps de baixa de paternitat i maternitat pel naixement d'un fill. El motiu? Consideren que aquesta mesura "ajudarà a reduir el màxim possible la bretxa salarial". Igualment ha detallat que von que sigui intransferible, de manera "que no recaigui només en les mares perquè creiem que els pares també s'han d'implicar". En el cas de les famílies monoparentals, la número 2 d'Acció ha dit que defensen que "sigui igual per a tothom".

Una altra de les accions que volen tirar endavant és la formació en temes d'igualtat i violència de gènere a diversos col·lectius, com ara els agents de l'Administració. També les volen adreçar a les escoles. 

 

acció
aposta
baixa de maternitat
paternitat
naixement
fill

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte