Diari digital d'Andorra Bondia
Martins va parlar d’esports acompanyat del número 5 de la llista, Abdou Taouil.
Martins va parlar d’esports acompanyat del número 5 de la llista, Abdou Taouil.

Acció aposta per la figura de l’educador esportiu per als joves en risc d’exclusió


Escrit per: 
M.P.A. / M.P.A.

L’esport pot ser una eina de transformació social i econòmica “molt poderosa” per al país i “pot donar resposta a moltes problemàtiques que tenim a andorra”. Així ho ha declarat aquest matí el número 6 de la candidatura d’Acció, Vladimir Martins. Per aquest motiu, la formació proposa la creació de la figura de l’educador esportiu. Ho fan perquè a nivell social l’esport és una eina educativa que pot servir per “recuperar” el jovent “que està en una mena de crisi ascendent de referents”. Martins creu que des de l’esport es pot intentar reinserir els joves “perquè tinguin una vida professional adequada i que no estiguin exclosos”. 

També ha destacat que l’esport és molt beneficiós per a la salut i per això volen crear programes dedicats a promoure els hàbits saludables per a totes les edats i lluitar així  contra l’obesitat i el sedentarisme i també les malalties mentals com ara l’estrès o l’ansietat. A més, considera que “permetria també reduir costos sanitaris”.

Pel que a l’esport d’alt nivell, des d’Acció volen ampliar el programa esquí estudi de manera que els esportistes que s’hi preparin “puguin tenir totes les eines possibles per fer resultats internacionals importants”. A més, volen ampliar aquest programa a d’altres disciplines.

D’altra banda, des de la candidatura territoral d’Acció + Independents de la Massana es marquen com a objectiu prioritari augmentar el parc d’habitatges socials a la parròquia. En aquest sentit, una de les propostes per aconseguir-ho és destinar un 20% dels blocs I i II de la urbanització Ribasol d’Arinsal a pisos de lloguer i compra, i a pisos socials.

 

Andorra
eleccions
esport
joves
exclusio

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte