Diari digital d'Andorra Bondia
Una reunió d’Acció Feminista.
Una reunió d’Acció Feminista.

Acció Feminista aplaudeix l’actitud “proactiva” d’Espot


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Després que dimecres passat el consell de ministres va aprovar el projecte de llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació, Acció Feminista felicita el ministeri d’Afers Socials Justícia i Interior “per l’actitud proactiva i de diàleg que ens ha manifestat fins avui i l’encoratgem a continuar treballant, amb el suport de totes les entitats i col·lectius feministes del país, per poder aprofundir en totes aquestes disposicions i en les altres demandes plantejades per Acció Feminista i la resta de companyes, com ara la creació d’un Institut andorrà de les dones”, van afirmar des del col·lectiu.
 Al setembre està previst que des del ministeri es comenci a treballar de la mà d’aquest i d’altres col·lectius la Llei d’igualtat efectiva entre dones i homes, que Acció Feminista reivindica des de l’inici. Amb el marc d’aquesta llei es podrà aprofundir en totes aquestes disposicions que Acció Feminista ha reclamat en la llei d’igualtat i en altres demandes plantejades, com ara la creació d’un Institut andorrà de les dones. 
Maria José Espinosa, portaveu de la comissió de Qualitat Democràtica d’Acció Feminista Andorra, va destacar que la llei no recollia res respecte a l’educació que aquest col·lectiu considera clau i que, a partir de les aportacions en reunió, la llei contempla mesures educatives per fomentar la igualtat efectiva de les dones i els homes.
Espinosa també va remarcar que la llei ha millorat amb les aportacions fetes des del col·lectiu feminista “amb una major concreció, per exemple, pel que fa a l’Observatori”, va dir. Així doncs, la llei especifica que l’Observatori de la igualtat ha d’incloure sistemàticament la variable de sexe en les estadístiques, enquestes i recollida de dades, i explotar la informació que disposi, de manera que es pugun conèixer les diferents situacions, condicions, aspiracions i necessitats de dones i homes en els diferents àmbits d’intervenció.

 

acció feminista
aplaudeix
proactiva
Espot
l'actitud

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte