Diari digital d'Andorra Bondia
Acció va omplir la sala Consòrcia en la seva presentació pública.
Acció va omplir la sala Consòrcia en la seva presentació pública.

Acció “no vol esperar a eleccions per buscar solucions reals a casos reals”


Escrit per: 
M.S./ Foto: Acció

“No cal esperar a les eleccions o a fer el programa electoral per posar sobre la taula idees que puguin aportar un granet de sorra perquè les coses vagin millor”. Amb aquest plantejament i amb la voluntat de “posar-se a treballar ja des del minut zero” per “buscar solucions reals als problemes reals”, el moviment impulsat per la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, i els quatre consellers generals del grup independent, Acció, es va presentar ahir públicament davant unes 150 persones que omplien la sala Consòrcia del Centre de Congressos de la capital.

Així, i fent honor al nom escollit, el secretari general de la formació, Guillem Forné, va assegurar que “les propostes que tinguem les durem a terme, les explicarem i les mirarem d’implementar”, aprofitant la base de càrrecs electes amb què compta la nova formació als comuns de la Massana i Encamp o al Consell General.

En la mateixa línia, Pallarés, que va destacar que més que un partit Acció és un “moviment polític i social” per fer “política pública de baix cap a dalt”, va avançar que ja hi ha tota una sèrie de reunions programades a les diferents parròquies i va defensar aquesta proximitat amb la societat com a element clau per poder “dissenyar solucions reals a problemes reals”.
Quant a les preocupacions, Pallarés va incidir en qüestions com ara la sostenibilitat i la necessitat que “el creixement sigui sostenible”, l’habitatge, matèria en què “no volem ser com Mònaco, sinó que volem que tothom pugui tenir un habitatge digne i que tothom pugui gaudir del seu país”, i l’acord d’associació amb la Unió Europea, una negociació “complexa” però “on veiem moltes oportunitats”.

Pallarés, que no va passar per alt temes com ara les pensions, la mobilitat, el medi ambient o la inclusió i la igualtat, va remarcar que la conjuntura actual exigirà “grans acords i un treball conjunt”, i va defensar que, com s’ha vist amb la pandèmia de la Covid-19, “els consensos ens fan més forts i resilients”.

Interpel·lada al final de l’acte sobre possibles pactes de cara a les eleccions, la líder d’Acció, que va avançar que la formació vol “defugir de la confrontació” i apostar per parlar amb tothom perquè “no s’ha de tenir por a parlar”, va destacar que en aquests moments “volem fer el projecte abans de parlar amb ningú” i “tenir un contingut” que precisament serà el que “facilitarà uns pactes o altres o potser cap”. Amb tot, Pallarés va pronosticar que la legislatura vinent “fer pactes serà important” perquè “les decisions que tocarà prendre també ho seran”.

Acció neix amb comitès parroquials a totes les parròquies a excepció d’Ordino i Canillo, on tenen, però, “l’esperança d’acabar-hi sent presents”, i amb un comitè executiu fundacional, que guiarà la formació fins després de les pròximes eleccions generals, encapçalat per Pallarés com a presidenta, Higini Martínez-Illescas i Jèssica Gastó a les dues vicepresidències, el mateix Forné com a secretari general, Carles Bernardo com a tresores i Josep Fusté, Brigitte Garcia i Benjamí Tutrice com a secretaris de relacions internacionals, d’igualtat i d’organització, respectivament.

acció
Judith Pallarés

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte