Diari digital d'Andorra Bondia
Judith Pallarés i Noèlia Souque davant l'edifici administratiu del Govern.
Judith Pallarés i Noèlia Souque davant l'edifici administratiu del Govern.

Acció vol avançar en la simplificació i digitalització de l'Administració


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: Acció

Acció proposa facilitar els tràmits a l'Administració revisant els processos interns per avançar cap a una veritable simplificació i digitalització de l'administració. "Hem de suprimir el paper de l'administració", ha declarat aquest matí la cap de llista nacional, Judith Pallarés. 

Pallarés ha exposat que tot i que ja s'han donat passos per avançar en aquest camí cap a la digitalització, "els ciutadans ens trobem amb la dificultat del gran volum de tràmits, de documentació i papers" i cal fer tot un treball intern per revisar tots els processos amb l'objectiu de suprimir tota aquesta burocràcia. Però encara hi ha més, que el ciutadà no pagui les conseqüències de tota aquesta càrrega de documentació.

A més, la candidata d'Acció ha reconegut que els departaments no treballen prou coordinadament i que molta de la informació i documentació que es demana als ciutadans de fet ja la tenen. I encara ha anat més enllà, donat que hi ha documentació que ni tan sols es té dret a demanar des de l'administració. Per això, "cal definir clarament el que no es pot demanar".

Així doncs, d'una banda, volen fer una clara aposta per "desburocratitzar, simplificar molt la gestió i treballar perquè es pugui fer des de casa". Això facilitarà que tràmits de govern es pugui transformar en una oficina d’atenció al ciutadà que ajudi les persones, sobretot les més grans, a atendre i ajudar els ciutadans a poder relacionar-se amb l’administració. En paraules de Pallarés: "Que tràmits deixi de ser una bústia de papers, que sigui un servei d’atenció al ciutadà".

En relació a treballar millor els processos interns, ha denunciat que "digitalitzar el que no funciona és quedar-se igual". Pallarés ho ha il·lustrat amb un exemple: "canviar el sistema pressupostari de Govern sense simplificar la Llei de les finances publiques no és simplificar és digitalitzar el que no funciona". Per aquest motiu, ha denunciat que Consell General no té en compte aquest excés de documentació que es demana al ciutadà. D'aquí que des d'Acció vulguin fer un canvi de la gestió interna i un canvi de cultura interna al si de l'administració. Per portar-ho a terme, cal professionalitzar l'Administració pública amb "una direcció pública professionalitzada", ha remarcat. També ha emfasitzat que "reconduir i revisar la reglamentació interna que genera tota aquesta càrrega és una feina política" que des de la formació estan disposats a impulsar. 

Pallarés ha reconegut que pel que fa les empreses ja s'ha fet "un esforç molt gran per simplicar l'obertura d'un negoci", però tot i així ha explicat que "encara hi ha més de 30 accions que es demanen que entren en contradicció".

 

 

Pallarés
paper
Administració

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte