Diari digital d'Andorra Bondia

ACO+DA aposta per retallar despeses i ampliar serveis


Escrit per: 
J. R.

La candidatura d’ACO+DA aposta per continuar racionalitzant les despeses i per aplicar criteris de màxima eficiència en la gestió per mantenir i ampliar, si és possible, els serveis i les activitats que actualment ofereix el Comú.

Així ho han explicat tres dels seus integrants, Cònsol Naudí, Jordi Ordóñez i Ludovic Albós, en una roda de premsa per desgranar la política que aplicaran en l’àmbit de les finances i l’administració. “Es tracta de fer més amb menys recursos, cosa que ens obliga a ser eficaços”, va explicar Albós, segons el qual “cada centre o departament estarà controlat com una microempresa”. 
En aquest sentit, la número 2 de la llista, Cònsol Naudí, va negar que en aquesta legislatura comunal s’hagin retallat serveis, com afirmen les altres dues opcions que es presenten a les eleccions. Així, pel que fa a l’Escola Bressol, l’actual cònsol menor va dir que no es pot obrir els dissabtes perquè només hi ha un o dos usuaris, tot i que va afegir que “es tornarà a obrir si hi ha més demandes”. I pel que respecta al Centre Esportiu, s’obrirà també els diumenges si es comprova que hi ha més usuaris.
La intenció d’ACO+DA és que ningú de la parròquia es quedi sense poder accedir a les activitats dependents del Comú, i alhora és mantenir la qualitat dels serveis, tot plegat sense generar més deute, “aplicant el sentit comú i el rigor, com hem fet en els últims quatre anys”, va recalcar Ordóñez.
El control exhaustiu de les entrades i les despeses anirà acompanyat d’una “fiscalitat dinamitzadora” que impulsarà el rellançament de l’economia. Així, es proposa rebaixar les taxes fiscals per als hotels i restaurants que obrin “superfícies complementàries”, afavorint d’aquesta manera la qualitat en aquests establiments, i es mantindran les bonificacions per a l’obertura de noves activitats comercials. Els membres d’ACO+DA van explicar també que no hi haurà noves contractacions al Comú “si no és estrictament necessari”.
D’altra banda, Naudí va aprofitar per dir que actualment hi ha tres càrrecs de relació especial a la corporació local, dos d’ells creats per la mateixa Llei de les finances públiques i un tercer que és el director dels agents de circulació, amb un sou de 28.600 euros i no de 36.000 com ha afirmat la candidata de PS-Independents.
Els candidats d’ACO+DA pensen també que no es poden reduir els sous dels consellers del Comú perquè són els més baixos del país, però sí les despeses de protocol, que segons van dir han disminuït els últims anys. Aquesta llista treballarà també per agilitar l’administració, promovent la finestreta única, i per implicar els ciutadans.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte