Diari digital d'Andorra Bondia
Un instant de la signatura del conveni.
Un instant de la signatura del conveni.
Gallardo i Tribolet intercanviant els papers de l'acord d'aviació civil i d'investigació d'accidents aeris en territori andorrà
Gallardo i Tribolet intercanviant els papers de l'acord d'aviació civil i d'investigació d'accidents aeris en territori andorrà

Acord amb França per investigar els accidents aeris


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA/JAViladot

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i l’ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet, van signar ahir un acord relatiu a l’aviació civil i a les investigacions sobre els accidents i incidents de les aeronaus civils sobrevinguts en l’espai aeri o en el territori del Principat. Així, la decisió bilateral preveu que les investigacions sobrevingudes a Andorra siguin delegades per l’Autoritat Aeronàutica Andorrana (AAA), que tindrà l’obligació de notificar-les i cedir-ne la informació al Bureau d’Enquêtes et d’Analyses pour la Sécurité de l’Aviation Civil (BEA).

Cal recordar que el Principat ja estava adherit al Conveni sobre l’aviació civil internacional (conveni de Chicago), un text que va entrar en vigor l’any 2001. Les auditories realitzades periòdicament per l’Organització de l’Aviació Civil Internacional (OACI) posaven de manifest la necessitat de resoldre alguns incompliments i les vies de resolució necessàries. En aquest sentit, s’hi indicava que Andorra no disposa d’un organisme a càrrec de la investigació d’accidents i d’incidents de les aeronaus civils independent de l’AAA. 

Per aquest motiu, seran les investigacions del BEA les que determinaran les causes tècniques dels accidents o incidents, però no estan orientades a determinar les responsabilitats resultants. D’aquesta manera, França assegura els serveis de conformitat amb les normes de l’OACI, però sense que això impliqui cap cessió de sobirania per part d’Andorra.

Una vegada signat el conveni, que es divideix en 18 articles i que inclou disposicions relatives al manteniment de la sobirania, al finançament, a la protecció del medi ambient, als procediments i normativa a seguir, i a la cooperació entre altres, s’ha tramès al Consell General per a la seva aprovació.

Andorra
Fraça
aviació
seguretat
conveni
signatura

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte