Diari digital d'Andorra Bondia
L'edifico de la Policia.
L'edifico de la Policia.

Acord amb l'Europol per ampliar la col·laboració en seguretat policial


Escrit per: 
Redacció / Foto: Agències

El Govern i l'Agència de Cooperació Policial de la Unió Europea (Europol) han signat un acord de treball formal per ampliar i aprofundir la col·laboració en matèria de seguretat policial. Segons informen des de la policia, l'acord de treball introdueix un sistema segur per a l'intercanvi d'informació entre les parts, que vincula Andorra amb les autoritats policials dels estats membres de la Unió Europea, i també amb països tercers i organitzacions associades a l'Europol.

Tal com es detalla en l'acord, Andorra pot considerar fins i tot desplegar un oficial d'enllaç a la seu d'Europol als Països Baixos per unir-se a la seva comunitat única d'oficines d'enllaç de les autoritats policials de més de 40 països de tot el món. El director del Cos de Policia, Jordi Moreno, i la directora executiva d'Europol, Catherine De Bolle, han estat els representats encarregats de la signatura de l'acord.

La col·laboració reforçarà la relació entre la policia amb l'Europol, així com la cooperació amb la Unió Europea, "essencial per complementar les capacitats nacionals per lluitar contra delictes d'abast nacional com el crim organitzat transnacional, el blanqueig de diners, el cibercrim i el terrorisme", destaquen des del cos d'ordre en un comunicat.

L'acord de treball s'ha materialitzat amb èxit després de negociacions dutes a terme entre els responsables jurídics de l'Europol i del ministeri d'Afers Exteriors juntament amb el ministeri de Justícia i Interior, a través de la seva Oficina de Cooperació Policial Internacional del Cos de Policia.

acord
Europol
ampliar
col·laboració
seguretat
policial

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte