Diari digital d'Andorra Bondia
Una reunió de poble de Ciutadans Compromesos durant la campanya de les eleccions generals de l’abril passat.
Una reunió de poble de Ciutadans Compromesos durant la campanya de les eleccions generals de l’abril passat.

Acord entre CC i DA per fer una llista amb les sigles de totes les forces


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Finalment, l’interès per la parròquia i la voluntat que la Massana surti guanyant han passat per davant de personalismes i sigles i Ciutadans Compromesos, Demòcrates i Liberals han tancat un principi d’acord per concórrer junts a la Massana a les eleccions comunals del 15 de desembre vinent. 
Així ho va confirmar ahir el conseller general demòcrata i un dels participants en les converses, David Montané, que va fer una valoració “molt positiva” d’un acord que va qualificar de “gran èxit per totes les forces polítiques”. I és que després que la plataforma massanenca, que “ha funcionat molt bé durant vuit anys”, hagués fet el salt a la política nacional s’ha aconseguit superar “la barrera” que hi ha hagut amb tot el tema de les sigles. 
D’aquesta manera, la denominació de la candidatura que es presentarà inclourà totes les sigles de les diferents formacions (CC+DA+L’A+Independents), sigles que acompanyaran també a cada candidat en el lloc que ocupi perquè l’elector tingui clar la suma de cada partit en el projecte. Una “doble visibilitat” que ha satisfet Demòcrates, que “celebra” que “s’hagi posat per davant de tot la Massana”, tal com va reiterar Montané.
Contents amb l’objectiu assolit, DA ja no va entrar a discutir els llocs que els pertocarà a la futura llista i va donar per bona la proposta de CC de tenir el tres, el sis, el deu i un suplent.
Tot i l’acord assolit ara s’entra en una segona fase que tocarà “cuidar molt bé”, com és la de posar noms i determinar el tàndem que liderarà la candidatura. En aquest sentit, Montané va incidir en la necessitat que siguin persones que “generin consens” i puguin satisfer les diferents sensibilitats que s’agrupen sota el paraigua de CC, ja que de no ser així hi ha el risc que alguns descontents optin per mirar de tirar endavant una llista pròpia. 
I és que ara per ara a la Massana es dibuixa un escenari amb una sola candidatura després que fons del Partit Socialdemòcrata confirmessin ahir que la formació no presentarà llista en aquesta parròquia, un escenari que Montané voldria que es mantingués.

Andorra la Vella i Encamp
D’altra banda, pel que fa a Andorra la Vella, ahir a la tarda va tenir lloc una nova trobada entre Demòcrates i Progressistes-SDP que, segons van apuntar diverses fonts consultades, va servir per tancar els serrells i segellar la suma dels progressistes a l’àmplia candidatura que impulsa la cònsol major de la capital, Conxita Marsol.
Pel que fa a Terceravia, la formació, immersa en el treball de cara al programa, encara no tenia decidit si acceptar l’oferiment de Marsol o mirar de concórrer als comicis en solitari.
Quant a Encamp, al tancament de l’edició Units per al Progrés i Demòcrates per Andorra (UP+DA) mantenien una reunió per decidir si concorren en solitari als comicis o ho fan conjuntament amb Liberals d’Andorra, una opció que ara per ara divideix el comitè taronja encampadà. I és que malgrat que majoritàriament, i sota determinades condicions, com que l’elecció dels números 1 i 2 de la llista fos per als demòcrates, que també tindrien una majoria àmplia  entre els nou primers llocs, s’estaria disposat a pactar, a una part important del comitè els preocupa que des de L’A es proposi els noms d’algun dels dos actuals consellers de Comú de la formació, una opció que d’entrada no es veu amb massa bons ulls davant la duresa de l’oposició practicada, especialment en els dos primers anys de mandat.

acord
CC
DA
llista
sigles
totes
forces

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte