Diari digital d'Andorra Bondia

Acord per excloure l’Aran de l’organització de les vegueries


Escrit per: 
Agències


El síndic d’Aran, Francesc Boya, es va mostrar satisfet ahir per l’acord a què han arribat els grups que donen suport al Govern de la Generalitat (PSC, ERC i ICV) per excloure l’Aran de l’organització de les vegueries.

Boya va assegurar que “el Govern de Catalunya ha respectat la singularitat de la Vall d’Aran fent realitat el compromís que va expressar en aquest sentit el president José Montilla el 19 de març, en la seva visita a l’Aran”. I és que, pel síndic, “els grups d’Entesa han escoltat les aspiracions del poble aranès i s’han avingut per reforçar el rang de la vall com a entitat territorial singular dins de Catalunya, d’acord amb el mandat estatutari”.
Així mateix, Boya va destacar que “aquest reconeixement per part de les institucions catalanes adquireix una dimensió històrica i aprofundeix en la vinculació institucional, política i de bon veïnatge de la Vall d’Aran amb els pobles del Pirineu i el conjunt del Principat de Catalunya”.
Cal recordar que PSC, ERC i ICV van pactar una proposta d’esmena per la qual la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran es transformaria en Alt Pirineu i estaria formada pels municipis corresponents a les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte