Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge captada a la sala de premsa de l'edifici administratiu, aquesta tarda.
Imatge captada a la sala de premsa de l'edifici administratiu, aquesta tarda.

Acord per a l’intercanvi de dades meteorològiques


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

El Govern ha donat llum verd ahir a l’acord de col·laboració entre l’Oficina de l’energia i del canvi climàtic (OECC) i el Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CCTP)-Observatori pirinenc del Canvi Climàtic (OPCC) per a la provisió de dades meteorològiques i de coberta de neu dels Pirineus, segons ha informat el ministre portaveu, Eric Jover, que ha destacat que amb l’entesa es formalitza una col·laboració ja existent.

Així, l’acord defineix les dades i la informació a recopilar i proveir, i té com a objectiu global generar indicadors climàtics a escala dels Pirineus que permetin avaluar els impactes i vulnerabilitats del territori pirinenc front al canvi climàtic. L’OPCC té com a objectiu realitzar el seguiment i entendre el fenomen del canvi climàtic als Pirineus per a ajudar el territori a adaptar-se als impactes que aquest fenomen genera.

Andorra participa en l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic des de la seva creació, l’any 2010, on es treballa conjuntament amb regions franceses i espanyoles.

Govern veu bé la pròrroga que volen els comuns
Malgrat que “hauria estat partidari de ser més ràpid”, el Govern no veu malament la pròrroga de tres mesos del termini per concedir llicències de rehabilitació als propietaris d’edificis inacabats que han demanat les corporacions parroquials. Així ho ha assegurat avui el ministre portaveu, Eric Jover, que va considerar “adequat” el període de pròrroga de tres mesos, que allargaria el termini fins al març del 2022, i va avançar que el ministre de Territori i Habitatge “ja està treballant” en la modificació del reglament.

acord
intercanvi
dades meteorològiques

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte