Diari digital d'Andorra Bondia
Adjudicada la rotodona del pont de Fontaneda de la variant laurediana
Adjudicada la rotodona del pont de Fontaneda de la variant laurediana

Adjudicada la rotodona del pont de Fontaneda de la variant laurediana


Escrit per: 
M.S. / Foto: B.N.

El Govern va acordar ahir l’adjudicació de la construcció de la rotonda d’enllaç de la CG-1 amb la CS-140, al pont de Fontaneda, una obra que “desencadena el que serà la finalització de la variant de Sant Julià de Lòria”, segons va destacar el ministre portaveu, Jordi Cinca.
I és que la rotonda, una part de la fase 1 de la variant, enllaçarà amb el futur vial de la desviació a través de l’antic càmping Huguet, segons va precisar el ministre, que va remarcar que les obres, adjudicades a Progec SA per un import de 2.742.112,32 euros, permetran també fer treballs per minvar el risc d’inundacions a la zona i millorar la sortida de la part baixa dels Fontanals del Pui cap al Gran Valira per un nivell inferior al de les carreteres. El termini d’execució dels treballs serà de 18 mesos.
Així mateix, Cinca va informar de l’adjudicació de la primera fase dels treballs de construcció de la nova base de l’àrea de Conservació i Explotació de Carreteres (COEX), que s’ubicarà en un terreny propietat del Govern sota el viaducte d’enllaç a la boca est del túnel dels Dos Valires. En aquesta primera fase dels treballs, adjudicats a Cevalls SAU i Trepo SAU per 1.880.460 euros, s’hi ubicarà el taller mecànic, les dependències administratives, l’aparcament per a vehicles lleugers i una part dels equips de viabilitat hivernal. 
Entre la sèrie d’adjudicacions acordades al consell de ministres, pràctica habitual quan s’acosta final d’any, Cinca va destacar també la de la construcció del pas elevat a la CG-1, a l’altura de l’estadi comunal, infraestructura que va ser la guanyadora del projecte de pressupost participatiu convocat per l’executiu. L’obra s’ha adjudicat a Construccions Modernes SA per 417.635 euros.
D’altra banda, i en el marc del pla de millora de l’accessibilitat als centres escolars, l’executiu va adjudicar també treballs a les escoles franceses de primària d’Encamp i d’Escaldes-Engordany. En el primer cas, l’adjudicació ha estat per a Coansa per 96.830 euros, mentre que les obres a l’escola escaldenca aniran a càrrec de Pidasa Servei per un import de 149.696 euros.
També, i amb l’objectiu de millorar la connectivitat entre les línies regulars internacionals de transport de viatgers i les línies nacionals, el Govern va adjudicar els treballs d’adequació d’una parada d’autobusos de línies nacionals prop de l’Estació Nacional d’Autobusos, a l’altra banda del passeig del riu, en un tram d’uns cent metres entre les rotondes de Prada Casadet i de Tobira. Els treballs van recaure a l’empresa Copsa SA per 94.115 euros.
D’altra banda, el consell de ministres també va aprovar diferents projectes d’obres de millora relatius a la xarxa viària, com la primera fase dels arranjaments de túnels; la rehabilitació i adequació del lateral per la circulació de vianants del viaducte de Tolse, i el carril bici i adaptació dels vorals de la CG2 entre Escaldes-Engordany i Encamp, concretament en el sector que va d’Escaldes-Engordany al túnel dels Dos Valires.

Gestió de la funció pública

L’executiu va acordar ahir l’aprovació de l’adjudicació del concurs internacional urgent per la implantació de processos
interns en la gestió de la funció pública del Govern d’Andorra. L’empresa adjudicatària del concurs és Deloitte Andorra per un  import de 403.987,50 euros. Aquesta eina, tal com va explicar el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha de facilitar els treballs que s’estan duent a terme en el marc de la reforma de la Llei de la funció pública. El sistema millorarà i automatitzarà els processos interns en la gestió de selecció de personal, així com la gestió de la formació i la carrera professional.

Comicis al ple de la Cambra

El Govern va acordar la convocatòria de les eleccions al ple de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS) per al proper 4 d’abril, segons va anunciar el ministre portaveu, Jordi Cinca, que va recordar que toca renovar la meitat del ple. Així, en les eleccions, s’escolliran 13 membres, dels quals quatre corresponen al sector indústria, cinc al sector comerç, dos als serveis turístics, i dos al col·legi denominat altres serveis. Paral·lelament a la convocatòria, l’executiu va acordar també la constitució de la junta electoral que vetllarà per tot el procés.

Nou tram del camí ral

A proposta de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i
Sostenibilitat, el Govern va acordar ahir adjudicar els treballs de construcció del camí ral entre el poble d’Ansalonga i el poble de la Cortinada, segons va informar el ministre portaveu, Jordi Cinca. Les obres les durà a terme l’empresa Construccions Modernes SA, per un import de 127.723,86 euros.
Els treballs formen part del previst en el Pla d’infraestructures verdes, contemplat en l’Estratègia nacional del paisatge, per connectar la vall central amb el parc natural de Sorteny.

Reorganització empresarial

L’executiu va aprovar ahir el reglament del règim fiscal de les operacions de reorganització empresarial, i la modificació del reglament de l’impost sobre societats i la del reglament de l’impost sobre les plusvàlues en les transmissions patrimonials immobiliàries. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va explicar que, amb l’entrada en vigor de la Llei de règim fiscal de les operacions de reorganització empresarial, ha calgut regular el desenvolupament reglamentari de les obligacions d’informació de les entitats o persones físiques que participin en aquest tipus d’operacions.

Ajuts a la producció de vi

Després de l’aprovació, al maig, del reglament relatiu a la utilització del segell oficial de control i garantia Vi de qualitat controlada d’Andorra, el consell de ministres va acordar atorgar, per primera vegada, els ajuts al foment de la producció de vi de qualitat controlada. Els cellers que rebran subvencions seran Borda Sabaté i Casa Auvinyà, amb 4.000 euros cada un. L’objectiu de les subvencions, com va recordar el ministre portaveu, és potenciar la diversificació de les activitats de les explotacions agràries i, alhora, aplicar el règim de qualitat existent a nous productes.

adjudicada
pont
Fontaneda
variant laurediana
desviació
vial

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte