Diari digital d'Andorra Bondia
Cinca en la roda de premsa posterior al consell de ministres celebrada ahir.
Cinca en la roda de premsa posterior al consell de ministres celebrada ahir.

Adjudicada la segona fase de la nova base del COEX per 3,7 milions


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El consell de ministres va aprovar ahir l’adjudicació de la segona i última fase de la construcció de la nova base del COEX per 3,7 milions d’euros. Les obres aniran a càrrec de Progec i tindran una durada de 12 mesos. Aquests treballs consisteixen en la construcció de la resta de l’estructura i els acabats de la totalitat de l’edificació, que està ubicada a la boca est del túnel de les Dos Valires. La previsió és que la infraestructura pugui entrar en funcionament de cara al primer semestre del 2020.
La superfície construïda serà de 9.395 metres quadrats en els quals hi haurà tres plantes soterrànies destinades a aparcament per a vehicles pesants i lleugers, un taller mecànic de vehicles lleugers i magatzems. A la planta baixa hi haurà un espai per al taller mecànic de vehicles industrials i una zona d’estacionament exterior amb un espai per a rentador de vehicles. A més hi haurà un altell i una primera planta on s’ubicaran els vestidors, la zona d’emmagatzematge de petit material, la zona d’estar i d’administració.
Per altra banda, el Govern va adjudicar la redacció del projecte i direcció de les obres de reforma i millores de l’Escorxador Nacional d’Andorra a l’enginyer Eduard Roca. Els treballs tindran una durada de 26 setmanes i posteriorment ja es podrà procedir a la licitació. La intervenció té per objectiu reformar i modernitzar la planta baixa per millorar la seguretat dels treballadors i facilitar el maneig dels animals. També preveu mesures relacionades amb la seguretat en el treball i la salubritat, ja que persegueix entre d’altres aspectes evitar contaminacions no desitjades.
A l’últim, es va adjudicar la construcció d’un aparcament a la Plana de Babot, a Ordino. Les obres permetran condicionar un descampat que hi ha al costat de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança i el Centre de Tecnificació d’Ordino. Té una superfície de 2.650 metres quadrats i una capacitat per a 80 vehicles. Els treballs contemplen també la realització de voravies i d’instal·lacions de serveis. Les obres d’arranjament tindran un cost de 177.639 euros i una durada de tres mesos. Aniran a càrrec de l’empresa Cevalls. L’aparcament es farà en dos nivells, tenint en compte el pendent del terreny. 

Ampliada fins a 250.000 € la dotació del fotovoltaic

El Govern ha ampliat la partida destinada al foment de l’energia fotovoltaica inclosa en el pla Renova fins als 250.000 euros. A més, s’ha allargat fins al 14 de desembre la convocatòria 2018 d’aquest programa d’ajuts. La mesura s’ha pres després de rebre en els darrers dies sol·licituds per a actuacions de més abast, que són les que es volen prioritzar. El fet és que el pressupost mitjà  de les actuacions presentades ha crescut respecte de l’anterior convocatòria, i s’ha passat dels 26.686 euros el 2017 als 35.596, aquest any. El 79% de les sol·licituds corresponen a actuacions en la millora de l’eficiència energètica i l’estalvi energètic, una xifra que creix fins al 90% amb la implantació de les energies renovables.

S’apugen un 1,64% les tarifes del túnel d’Envalira

Les tarifes del túnel d’Envalira s’apujaran un 1,64% a partir de l’1 de gener del 2019. Així, els vehicles lleugers pagaran 6,80 euros; les furgonetes 11,90 euros; els vehicles pesants i autocars 13,60 euros; els vehicles pesants i autocars de més de dos eixos 17 euros; i els vehicles de dues o tres rodes 4,10 euros. A banda, es mantindrà la reducció fins al 50% en les tarifes als residents al Pas de la Casa o la gent que hi treballa i s’oferirà la gratuïtat del túnel quan el port d’Envalira estigui tancat. Per fixar les tarifes s’aplica una fórmula que té en compte l’IPC interanual corresponent al mes d’octubre d’Andorra, Espanya i França.

Cinca diu que el tall de l’accés per França “preocupa”

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va afirmar ahir que el tall de l’accés a França arran de les protestes protagonitzades per les armilles grogues “preocupa”. En aquest sentit va dir que l’accés al Pas de la Casa “és un i únic”, i per tant si es veu alterat les conseqüències per a la vida quotidiana de la vila i en l’àmbit econòmic són “molt grans”. És per això que va indicar que l’executiu està “expectant” per veure l’evolució de les protestes, i en el cas que siguin molt freqüents contactarà amb les autoritats franceses per coordinar els cossos de seguretat. Cinca va dir que si no s’ha parlat amb els responsables gals encara, a diferència del que es va fer amb els talls a la Seu convocats pels CDR, és perquè en aquell moment s’havia anunciat la voluntat de tallar l’accés a Andorra.

Nous agents de policia i presó

El consell de ministres va aprovar ahir el nomenament de tretze agents de policia en període de formació i set agents penitenciaris en període de prova. Entre els policies hi ha tres dones, mentre que els penitenciaris són tot homes. A la convocatòria per a les places d’agent de policia s’hi van presentar 35 candidats. Quant als agents penitenciaris, estaran en període de prova durant dotze mesos.

adjudicada
segona fase
COEX
base
3
7 milions

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte