Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres.
El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres.

Adjudicades les millores hidràuliques del riu Aixec d'Encamp per més de 474.000 euros


Escrit per: 
Agències

El Govern ha aprovat aquest divendres l'adjudicació de la fase 1 de les millores hidràuliques del riu Aixec i de les Pardines. Segons ha informat l'executiu mitjançant un comunicat, es tracta d'un projecte que ha d'estabilitzar la llera entre la CG2 i el riu Valira, després que en un altre projecte ja executat es retiressin els blocs rocosos d'aquest tram.

L'empresa seleccionada, per concurs nacional i amb modalitat de contractació ordinària, ha estat Progec per un import de 474.659,84 euros. Així, els adjudicataris tenen un termini d'execució de sis mesos per finalitzar les obres. El riu Aixec està urbanitzat a banda i banda amb uns murs de canalització que, amb el pas del temps, s'han descalçat i es vol garantir l'estabilitat. Les actuacions principals inclouen estructures de control d'erosió i la col·locació de drenatges superficials que permetin el pas de l'aigua.

D'altra banda, el Govern també ha adjudicat els treballs per millorar l'accessibilitat al conjunt escolar de maternal i primària del Roc de Ciutat de Valls, a Andorra la Vella. L'empresa seleccionada ha estat Coansa per un import de 171.747,43 euros. L'adjudicatari té un termini d'execució de dotze setmanes, i les millores que inclou la intervenció van encaminades a reformar accessos, col·locar els passamans, l'adequació de lavabos i escales, i col·locar la pertinent senyalització.

Licitacions

El Govern va aprovar aquest dijous la licitació de la segona fase de les actuacions de millora a la CS-335 de l'Aldosa. Els treballs pretenen millorar el drenatge, la plataforma, i el sosteniment i la contenció de vehicles, tal com explica el Govern en un comunicat. En la mateixa línia, aquest divendres ha licitat la fase 1 de les obres d' eixamplament de la CG3 entre la rotonda de la boca oest del túnel de les Dos Valires i la cruïlla amb la carretera secundària d'Anyós, que permetrà habilitar una voravia de forma definitiva i tres carrils de circulació, així com un voral per a bicicles en sentit ascendent. També s'ha aprovat la licitació dels treballs d'ordenació de l' aparcament de la zona de l'escola andorrana de segona ensenyança d'Ordino, per tal de millorar la distribució i la imatge de l'espai.

De la mateixa manera, l'executiu ha licitat el concurs per millorar el drenatge del viaducte sobre el centre hospitalari, al carrer dels Escalls d'Escaldes-Engordany. Tal com han informat, els treballs responen a la demanda del SAAS per treballar en la refecció de la infraestructura i actualitzar uns materials que han quedat envellits amb el pas del temps. Dividit en dues fases, la primera es durà a terme des de l'inici de la façana d'Andorra la Vella fins a les obres de construcció del nou tanatori, mentre que la segona continuarà fins al final de l'edifici sanitari. Entre les intervencions destaquen les obres d'impermeabilitzacions i aïllaments, revestiments, una nova pavimentació i el sanejament del viaducte. A la millora del drenatge se li suma la licitació dels treballs d'adequació de l' heliosuperfície de l'hospital, amb l'objectiu d'adaptar la pista a la normativa aeronàutica actual. S'ha previst la instal·lació d'un nou enllumenat i balises i la col·locació d'una xarxa de protecció lateral.

A l'edifici administratiu de l'Obac també es duran a terme millores, tal com ha aprovat el Govern. Es tracta dels treballs de refecció de les terrasses P6 i P2, un projecte que inclou tasques de neteja, sanejament, preparació i impermeabilització de la zona. Les ofertes dels projectes per a totes les licitacions es podran presentar abans del 14 de novembre.

adjudicades
millores hidràuliques
riu Aixec
Encamp
474.000 euros

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte