Diari digital d'Andorra Bondia
Adjudicats els treballs de protecció de la Portalada per 4,8 milions
Adjudicats els treballs de protecció de la Portalada per 4,8 milions

Adjudicats els treballs de protecció de la Portalada per 4,8 milions


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Facundo Santana

El Govern ha adjudicat les obres de la Portalada per 4,8 milions d’euros. Es tracta de treballs de protecció contra la caiguda de blocs rocosos que preveuen l’execució d’un peu per estabilitzar per gravetat la part submergida del mur de sosteniment de la carretera, la instal·lació d’ancoratges definitius a la part superior, l’estabilització del talús de la zona nord amb una escullera i la construcció d’un mur pantalla d’entre cinc i nou metres al límit de la carretera.

La intervenció s’ha adjudicat a la UTE Unitas-Inaccés i estarà enllestida en el termini d’un any. El ministre portaveu, Eric Jover, va afirmar que la circulació a la carretera general no s’hauria de veure afectada per les obres. Juntament amb aquesta decisió, el consell de ministres també va adjudicar els controls de qualitat dels treballs a l’empresa Pirineu Inspecció i Control, per un import de 86.852 euros.

Jover va remarcar que aquests 4,8 milions d’euros se sumen a les obres fetes ja a la zona (l’any passat s’hi van destinar uns 500.000 euros) a més de les despeses materials i de personal de l’administració que s’ha hagut d’activar arran de l’esllavissada. Aquests costos es traslladaran a les asseguradores per reclamar-ne el rescabalament, tenint en compte que els fets no són responsabilitat del Govern. Jover va reiterar que els responsables eren els intervinents en l’obra (la propietat o les empreses constructores) perquè no haurien fet les tasques de manteniment necessàries per garantir la seguretat. També va insistir que el cas “segurament” acabarà a la justícia.

Per altra banda, el Govern va licitar les obres d’ampliació del centre de batxillerat de la Margineda. Es construirà un edifici annex de dues plantes, una amb set aules i l’altra es deixarà diàfana per ubicar-hi els elements necessaris en un futur. El creixement demogràfic fa necessària aquesta ampliació. Així, el consell de ministres va licitar les obres d’estabilització i reconstrucció de la carretera de la Peguera, on hi ha pas alternatiu arran d’un despreniment que va tenir lloc al juny, i els treballs d’assistència tècnica per a la seguretat enfront allaus de neu que afecten la xarxa viària. Les ofertes es poden presentar fins al 20 d’agost a excepció de la carretera de la Peguera, que serà fins al 7 d’agost. 

Jover espera unanimitat al Consell sobre l’FMI
Iniciar un full en blanc i sense tenir en compte les declaracions prèvies que s’han fet sobre la matèria. Així afronta el ministre de Finances, Eric Jover, la compareixença davant de la comissió legislativa de Finances i Pressupost per informar dels avenços en l’adhesió al Fons Monetari Internacional (FMI) que tindrà lloc avui. Tot i que Jover va remarcar que “les formes” del PS “no han estat adequades” considera que l’acord d’adhesió a l’organisme mereix un “gest de generositat”. És per això que avui preveu traslladar totes les dades facilitades per l’FMI per esvair tots els dubtes que puguin tenir els consellers i assolir la unanimitat al parlament a favor de la ratificació de l’acord.

Convocat el quart guardó Olympe de Gouges
Les empreses que vulguin optar a la quarta edició del guardó Olympe de Gouges 2021 de promoció de la igualtat de gènere en l’àmbit laboral poden presentar les candidatures fins al 31 d’agost i els plans i mesures d’Igualtat fins al 31 de gener de l’any que ve. El guardó s’entregarà el 8 de març del 2021, coincidint amb els actes per commemorar el Dia de la dona treballadora. El premi impulsat pel Govern té com a objectiu distingir les empreses que s’han compromès amb la igualtat de gènere i que treballen de manera transversal i comunitària per promoure la cultura de la igualtat. S’emmarca dins de les accions de lluita contra la discriminació per raó de gènere i d’acord amb els ODS de l’Agenda 2030.

El Govern, preocupat per la situació de la justícia
El ministre portaveu, Eric Jover, va acceptar que el Govern està preocupat per la situació de la justícia, agreujada per l’impacte de la Covid-19 en la seva activitat. Així ho va fer saber el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, als representants del Consell Superior de la Justícia (CSJ) amb qui van mantenir recentment una reunió. Tot això, va dir el ministre portaveu, des del respecte per la separació de poders. És per aquest motiu que no es va voler pronunciar sobre si els membres del CSJ han de dimitir ni sobre les accions a fer. “És el Consell Superior de la Justícia qui ha de guiar l’activitat judicial i vetllar perquè retorni a la normalitat i el seu bon funcionament.”

Adjudicats els treballs de protecció de la Portalada per 4
8 milions

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte