Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Eric Jover, en la roda de premsa d’ahir.
El ministre portaveu, Eric Jover, en la roda de premsa d’ahir.

Afers Socials destina més de 3 milions d’euros a ajuts al lloguer


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

El consell de ministres ha aprovat avui l’adjudicació dels ajuts a l’habitatge de lloguer per a aquest 2022. Enguany s’han atorgat 3.093.23,36 euros, un 7,16% més que en la passada convocatòria i un 53,83% més que en la del 2020. El ministre portaveu, Eric Jover, ha remarcat l’aposta de l’Executiu per “estar al costat de les famílies que tenen dificultats per trobar un habitatge de lloguer”.

Segons ha detallat, s’han rebut 1.824 sol·licituds, de les quals 1.776 complien els requisits. D’aquestes, 1.417, un 83%, s’han resolt favorablement. Pel que fa als perfils dels sol·licitants, 83 són menors de 30 anys, 345 persones grans, 409 famílies monoparentals, 87 famílies nombroses, 56 persones que presenten alguna discapacitat, 27 dones que es troben en una situació desavantatjosa, i 464 són d’altres tipologies.

Jover també ha explicat que s’han simplificat els requisits d’acreditació documental amb “l’objectiu d’accelerar el pagament dels lloguers dels habitatges d’enguany”. D’aquesta manera, no caldrà presentar els rebuts de les mensualitats de gener fins al maig per rebre l’ajut, ja que els cinc primers mesos es pagaran automàticament. Aleshores, quan s’hagi d’entregar la documentació del segon trimestre, també s’hauran de presentar les mensualitats d’aquests primers mesos. El lliurament s’ha de fer al Servei de Tràmits on es va cursar la primera sol·licitud, sigui d’algun Comú o el de Govern.

L’Executiu vol tenir un 12% del PIB en reserves internacionals aquest any

El Govern vol complir aquest any mateix la recomanació del Fons Monetari Internacional (FMI) de tenir fins a un 12% del PIB en reserves dineràries a l’estranger per incrementar la resiliència financera. Així ho ha manifestat avui el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, que ha destacat que amb els 100 milions que ja es tenen dipositats al Banc d’Espanya, sumat als drets especials de gir col·locats al fons de l’FMI, fan que ja s’estigui al voltant del 8% “i per això se’ns va felicitar”, ha destacat. A banda del Banc d’Espanya, també s’han iniciat converses amb el Banc de França i amb el dels Països Baixos.

Justament en el consell de ministres d'avui ha aprovat el reglament de creació i gestió de les reserves internacionals, un text que servirà per determinar com es prenen les decisions en aquest àmbit. Jover ha explicat que el text defineix amb quins dipositaris treballar, de moment s’ha decidit començar pels bancs centrals de l’eurozona per donar el màxim de solidesa i prudència, i també s’ha previst la creació d’una comissió gestora que estarà integrada per cinc membres: el ministre encarregat de les finances com a president, el director general de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA), que actua com a vicepresident, i tres vocals, dos dels quals designats pel Govern i un de designat pel Consell d’Administració de l’AFA. “L’objectiu és que  les reserves tinguin una elevada liquiditat i una gestió el més prudent possible”, ha afirmat.

En tot cas, el Govern aprovarà per acord del consell de ministres i a proposta del ministre encarregat de les finances les noves aportacions i els reintegraments a efectuar.

Andorra
ajuts
Govern
economia
pisos
lloguer
Habitatge

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte