Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió del consell econòmic i social al Centre de Congressos, ahir al matí.
Un moment de la reunió del consell econòmic i social al Centre de Congressos, ahir al matí.

Ajudes de fins a 4.200 euros a les empreses per empleat contractat


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: SFGA

Les empreses rebran “una subvenció lineal” de 350 euros al mes per cada treballador contractat durant sis mesos, una ajuda que serà prorrogable sis mesos més si el contracte temporal es transforma en indefinit. Així, podran rebre fins a 4.200 euros per treballador que contractin durant 12 mesos. Aquest és un dels eixos principals del programa per al foment de l’ocupació en el sector públic que ahir va presentar  el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, al consell econòmic i social. 

“L’objectiu final –va assegurar– és garantir la incorporació definitiva de les persones al mercat laboral.” Aquest pla s’adreça sobretot als col·lectius més vulnerables, com ara joves entre 16 i 25 anys, persones grans i amb alguna discapacitat, va assenyalar el ministre. La idea que té l’executiu és que s’aprovi la segona setmana de setembre i que les empreses s’hi puguin acollir “al més aviat possible” perquè es posi en marxa al tercer trimestre de l’any. D’aquesta manera, el Govern “fusiona” tots els programes dedicats a fomentar l’ocupació i el finançament sortirà de la partida d’un milió d’euros “ampliable” ja anunciada per al foment de l’ocupació. 

El president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Gerard Cadena, va manifestar que valoraran el programa i faran arribar les seves observacions. D’altra banda, va demanar al Govern un programa específic per a la millora de la formació de les persones que estan afectades per un ERTO. La finalitat és afavorir que aquests treballadors puguin aprofitar l’aturada involuntària per ampliar els seus coneixements i impulsar la seva projecció professional, segons la patronal.

Per la seva banda, el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, va valorar la proposta de l’executiu positivament i també va insistir en la necessitat de tenir plans de formació per als empleats en ERTO “que repercuteixin en els mateixos treballadors”. Ara bé, Ubach va insistir en la necessitat de “desenvolupar lleis que garanteixin que treballadors i empresaris s’asseguin en una mateixa taula”. Per això, va tornar a demanar al Govern la regulació dels comitès d’empresa i els convenis col·lectius. “Trobem a faltar la figura del representant dels treballadors a les empreses amb veu i vot”, va emfatitzar. I és que  encara que el Govern i la patronal diguin que els ERTOs són millors a Andorra que en altres països, l’important és assegurar la participació dels empleats en les decisions que els concerneixen, va concloure Ubach.

Sector públic i privat, “junts” de cara a l’hivern
“El sector públic i el privat treballarem conjuntament per oferir les màximes garanties perquè la campanya d’hivern es pugui fer i que no ens obligui a replantejar-nos la data límit dels ERTOs”. Ho va declarar ahir el ministre Jordi Gallardo, que va insistir que tots estan a l’expectativa pel que fa al comportament de l’economia, ja que això incidirà en l’àmbit laboral de cara a la campanya d’hivern. Gallardo considera que ara per ara l’economia evoluciona favorablement i que per això el Govern no té damunt la taula la possibilitat d’allargar els ERTOs més enllà del 31 de desembre.  De tota manera, si s’hagués de tancar l’activitat econòmica per la crisi sanitària “ho podríem analitzar o replantejar”, va reconèixer. 

ajudes
empreses
empleat
contractat
Comentaris: 2

Comentaris

Quan arregleu els Erto, penseu en ajudtar-los. No pot der que hi hagi gent que prefereix estar a casa que anar a treballar per que amb l’Erto ja li surt a compte i així està de vacances
ESTA MOLT BE FER AIXO, PERO PER LA CAMPANYA D'HIVERN A LES PISTES QUE TREBALLIN PRIMER ELS QUE ESTAN ALS ERTO O GENT DEL PAIS QUE NO TREBALLIN. RES DE AGAFAR GENT DE FORA , PRIMER GENT DEL PAIS

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic