Diari digital d'Andorra Bondia
Ajuts per 29,5 milions d’euros per arranjar camins de titularitat local
Ajuts per 29,5 milions d’euros per arranjar camins de titularitat local

Ajuts per 29,5 milions d’euros per arranjar camins de titularitat local


Escrit per: 
Redacció/Foto: Generalitat de Catalunya

Les dependències de l’Epicentre - Centre de Visitants del Pallars Jussà, a Tremp, va acollir ahir la presentació del programa de subvencions per a inversions en camins públics locals per al període 2018-2020 a Catalunya. Aquest programa es va donar a conèixer el passat 7 de juny amb la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Està valorat en 29,5 milions d’euros, una quantia que ha estat producte d’un acord de govern entre diferents departaments, pel qual 16 milions provindran del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, 9 milions del Departament de Territori i Sostenibilitat i 4,5 milions del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. 
En el cas de l’àmbit territorial de l’Alt Pirineu i Aran, la convocatòria afecta els 77 ajuntaments, 5 consells comarcals (Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà i Pallars Sobirà) i al Conselh Generau d’Aran. Cada ens podrà presentar un projecte per a camins de titularitat local amb una quantia màxima de 50.000 euros, i la subvenció serà atorgada per concurrència competitiva, és a dir, que segons les característiques fixades en les bases reguladores s’estableixen en un sistema de punts per valorar cada projecte: Inversió en accessos als nuclis, disseminats i serveis bàsics (15 punts); Inversió en accés a explotacions agràries i punts d’interès turístic (10 punts); Manteniment de camins  (5 punts); Camins inclosos en el pla d’emergència municipal o comarcal (5 punts); Camins d’accés a altres municipis (5 punts); En relació inversa a la densitat poblacional (fins a 15 punts). Per tal de poder optar a la subvenció és necessària la obtenció d’un mínim de 15 punts. El termini per presentar la documentació s’acaba el proper 6 de juliol.  
L’acte es va iniciar amb la benvinguda als assistents del president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda. A continuació, la delegada territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, M. Rosa Amorós, va presentar l’acte, on van fer parlaments el director general de Polítiques de Muntanya, Albert Alins;  la directora dels Serveis Territorials de Governació, Administracions Públiques i Habitatge a Lleida, Anna Feliu i la cap del Servei Territorial de Cooperació Local a Lleida, Rosa Ciutat.  Alguns alcaldes van subratllar la necessitat de programes de subvencions així, atès el mal estat de molts dels camins. 

camins
arranjar
titularitat local
ajudes
ajuts
programa

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte