Diari digital d'Andorra Bondia

Alay anuncia un pla estratègic de l'agricultura i la ramaderia


Escrit per: 
Redacció

 

El representant de la llista nacional socialdemòcrata Vicenç Alay va anunciar  la voluntat de la formació política d’impulsar un pla estratègic de l’agricultura i la ramaderia per “consolidar el sector primari” i buscar “solucions pragmàtiques i productives”.

Alay va avançar que preveu aplegar tots els agents implicats, des dels pagesos, colliters i fabricants fins als comerciants i restaurants, per establir les bases del pla estratègic.
L’exministre de Medi Ambient, Agricultura i Patrimoni Natural, Vicenç Alay, es va desplaçar ahir fins a Sispony, acompanyat del número 1 de la candidatura territorial massanenca, Pere López, per escenificar l’aposta socialdemòcrata pel sector primari. Alay va recordar que s’està ajudant el sector amb 2,4 milions d’euros i va sostenir que “aquesta injecció s’ha de fer partint d’un full de ruta per consolidar l’agricultura amb vista al futur”, mitjançant el pla estratègic del sector primari.
En aquest sentit, el representant de la llista nacional socialdemòcrata va apostar per desenvolupar el turisme rural, buscar nous plans de millora i potenciar la recerca de nous productes de qualitat. Pel que fa als plans actuals, com ara el de les plantes medicinals, les trumfes, el vi i la tòfona negra, Alay va apuntar que cal “analitzar les expectatives” de cadascun dels productes que es vol potenciar.
El socialdemòcrata va afegir que es continuarà treballant en el projecte de llei d’ordenament de medi natural, una normativa que va contraposar a la proposta de Demòcrates per Andorra, que “volen un pla d’embelliment”. En aquest sentit, el polític massanenc va assenyalar que “nosaltres volem ordenar tot el medi, i hi entrarien, entre altres coses, els parcs naturals”, mentre que la proposta demòcrata “es queda a la superfície”.
Pel que fa al treball fet durant els vint últims mesos, l’exministre va lamentar que “hem treballat en la llei de seguretat animal i alimentària però no ha passat”, i va recordar que “n’hi ha hagut altres que han tirat endavant, com ara la demanda realitzada a la Unió Europea de la indicació geogràfica protegida, que en els propers dies passarà per Brussel·les perquè el comitè en faci la valoració”. Finalment, va recordar que el pla estratègic de la conservació del paisatge “està en curs” i que el projecte d’impacte ambiental “entraria immediatament al nou període de sessions” en el cas que el Partit Socialdemòcrata guanyés les eleccions de dia 3.

Balanç de la campanya
De la seva banda, Pere López va fer un primer balanç de la campanya que s’ha viscut a la Massana, que conclou avui. López va assegurar que “la resposta de la ciutadania ha estat molt positiva” i es va mostrar convençut que “el resultat serà molt ajustat, sense diferències significatives”.
El candidat massanenc va afegir que “en general ha estat una campanya neta, més enllà de qüestions a les quals estem acostumats, ja que el nostre local de campanya no acaba de ser respectat pels nostres adversaris polítics”.

 

 

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte