Diari digital d'Andorra Bondia
Els membres de la candidatura de Demòcrates, ahir.
Els membres de la candidatura de Demòcrates, ahir.

Aleix defensa la llista en solitari per evitar “deformar” el projecte de DA


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: Jonathan Gil

El candidat a cònsol de Demòcrates a Escaldes-Engordany, Miquel Aleix, va defensar ahir la llista sense Liberals a la parròquia com una manera d’evitar “deformar” el projecte que presenta la formació als comicis del 15 de desembre i garantir el compromís de tots els aspirants a entrar al Comú. A més, va relativitzar les opcions de victòria del PS, malgrat que la candidata, Rosa Gili, es va imposar a les generals, assegurant que en unes parroquials “l’elector fa molta confiança a la persona”.

Aleix, que considera “normal” que després de les eleccions de l’abril es busqués “la governabilitat”, va adduir, en relació amb l’absència de pacte amb L’A, que les circumstàncies que es viuen actualment a la parròquia són diferents. “Si tenim la possibilitat de fer un equip per tenir una llista continuista, no veiem el perquè havíem d’entrar a buscar aliances que segurament serien positives, però que potser deformarien el plantejament del nostre projecte”, va manifestar durant la presentació de la candidatura Demòcrata a la parròquia. Igualment va remarcar que “nosaltres tenim una identitat clara” i va recordar que anant sols, “el compromís per tirar endavant determinades propostes només depèn de nosaltres”. 

Rivals
Aleix va comparèixer al costat de la candidata a cònsol menor, Núria Barquín, i dels números 4, 5 i 7, Núria Pons, Josep Travé i Enric Castellet, exposant un projecte “continuista”, però que també aporta “idees innovadores”. En relació amb les opcions dels socialdemòcrates amb l’aposta de Rosa Gili al capdavant, Castellet va afirmar que remarcar que  “anem a totes i sense témer res”. I de fet, Aleix va restar importància a la victòria de la socialdemòcrata a l’abril. “Llavors es va presentar en una coalició amb Liberals i ara ja no ho és”, va indicar, i va destacar, també, que des del seu punt de vista “cap elecció és igual, d’unes generals a unes parroquials hi ha molta diferència i l’elector a vegades vota diferent. En unes parroquials es fa molta confiança a la persona”. El candidat taronja també li va enviar un petit dard a Gili: “deixar el Consell General sis mesos després d’arribar-hi no em sembla massa lògic ni normal”.

Pel que fa al projecte que presenten per a la parròquia, no van voler avançar cap detall per evitar “contraatacs” d’altres formacions. Així i tot, va apuntar que projectes polèmics com l’heliport seran presents al programa “i a l’elector li quedarà clar” quina és la seva posició. També va explicar que es tocaran temes d’àmbit nacional com pot ser la problemàtica de l’habitatge. “Portem idees innovadores per plantejar des del Comú opcions que permetin visualitzar solucions a curt termini”, va detallar. Barquín va assegurar que el que es farà “sí o sí” és el pàrquing de la part alta.

Miquel Aleix va manifestar que tenia previst “fer un pas al costat” i deixar la política, però que si finalment va acceptar liderar la llista de Demòcrates, va ser “per la convicció dels companys”. Va destacar que és una llista que combina “experiència i joventut” i va deixar clara la voluntat que Escaldes “continuï sent un referent del parroquialisme, però sempre amb esperit nacional i de país”.

Aleix
defensa
llista
solitari
evitar
deformar
projecte
DA

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

un atre cop el mateix no!!!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte