Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general del PS Gerard Alís.
El conseller general del PS Gerard Alís.

Alís celebra la decisió de l’Ecofin, que culmina el camí iniciat pel PS


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

El conseller general del Partit Socialdemòcrata Gerard Alís va celebrar ahir la decisió de la reunió dels ministres d’Economia i Finances de la Unió Europea (UE), l’Ecofin, de treure definitivament el Principat de la llista grisa de paradisos fiscals i considerar-lo d’aquesta manera un país plenament cooperador en la lluita contra el frau fiscal i el blanqueig de capitals.
Alís, que va recordar que amb la decisió de l’Ecofin es “culmina un camí iniciat fa deu anys pel Govern socialdemòcrata”, va destacar que la sortida d’Andorra de la llista grisa de la UE és un “reconeixement a la feina feta durant aquests deu anys”. En aquesta línia, el parlamentari socialdemòcrata va destacar “els esforços” i “l’ingent treball” portat a terme en aquesta dècada, si bé va apuntar que “potser caldria haver fet un esforç per avançar més ràpidament”.
No obstant això, el sentiment que s’hauria pogut fer abans la feina, Alís va deixar clara la satisfacció de la seva formació per l’esperada decisió de l’Ecofin després que el maig passat s’aprovés la modificació de la Llei de l’impost sobre societats per suprimir dos dels règims fiscals especials existents i modificar-ne dos més. 
Tot i això, el conseller general socialdemòcrata va lamentar la “falta de comunicació a nivell internacional” que hi ha hagut per part de l’executiu a l’hora de traslladar els passos que anava fent el país per homologar-se també en aquesta matèria i treure’s l’etiqueta de paradís fiscal. Així mateix, Alís va recordar que en el marc de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) cada dia hi ha evolucions i que per tant caldrà “anar-se adaptant també a tots els canvis que puguin tenir lloc en un futur” per no tornar a cap llista.

Satisfacció també de L’A
En una línia similar a la del PS es va manifestar el conseller general de Liberals d’Andorra Ferran Costa, que va assegurar que la decisió de l’Ecofin només pot tenir “una valoració positiva” després “dels esforços ingents de tot el país vers aquesta homologació amb el nostre entorn”.
Així mateix, Costa va lamentar també que “s’hagi tardat tant” a fer tot aquest treball i també “a fer la pedagogia que calia fer i que només podia fer el Govern”.

Alís
celebra
decisió
l’Ecofin
culmina
Camí
iniciat
PS

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte