Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Salut, Carles Álvarez, en una compareixença al Consell General.
El ministre de Salut, Carles Álvarez, en una compareixença al Consell General.

Álvarez diu que apujar el salari dels infermers és complex


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

El ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, va manifestar ahir que moltes de les demandes que realitza el Col·legi Oficial d’Infermers i infermeres   (COIA) formen part del treball que està fent-se en la llei de la regulació de les professions sanitàries. Segons Álvarez, algunes es podran estudiar com és que els professionals infermers puguin prescriure receptes de certs medicaments. “S’estudiarà si es possible aquesta prescripció d’alguns productes”, tot i això, el ministre va remarcar que és una qüestió molt tècnica i que s’haurà de determinar quins són els productes sempre tenint garantida una seguretat per als usuaris i amb l’objectiu de millorar l’eficiència. 
Altres demandes, reivindicades des de fa anys pel COIA  com és l’actualització del salari, el ministre no es va atrevir a donar una resposta positiva i va remarcar que dependrà dels pressupostos i de la voluntat del Govern. Segons Álvarez, “és una mesura complexa pels temps que corren”, va dir. 
Aquestes i d’altres qüestions el ministre té previst discutir-les en la propera trobada amb els representants del Col·legi d’Infermers, però Alvarez va remarcar que dependran del text que regularà la professió. 
D’altra banda, el ministre de Salut va manifestar ahir que la implantació de la figura del metge referent està tenint èxit i està realitzant-se amb normalitat. Segons  el mateix ministre ,la setmana passada ja hi havien uns 10.000 usuaris que havien fet el procés d’assignació del metge referent. 

álvarez
apujar. salari
infermers
complex

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte