Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la primera jornada de treball entre Andorra i Mònaco.
Un moment de la primera jornada de treball entre Andorra i Mònaco.

Álvarez insisteix que cal enfocar la política sanitària en la prevenció


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

El ministre de Salut, Carles Álvarez, va aprofitar ahir la primera Jornada de treball entre Andorra i Mònaco en l’àmbit de l’ortogeriatria, que es va celebrar a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, per incidir en la necessitat que les polítiques sanitàries s’enfoquin en “la prevenció i la rehabilitació per oferir una millor qualitat de vida en una societat que ha de fer front a un augment de l’esperança de vida”.
En aquesta primera edició, segons va informar l’executiu en un comunicat, les autoritats sanitàries dels dos petits estats van intercanviar experiències en matèria de salut al voltant de les lesions de maluc, una patologia amb molta prevalença en la tercera edat. Álvarez va remarcar que aquest seminari ha de tenir continuïtat en el futur i que l’intercanvi de coneixement és de gran utilitat per als professionals de la salut d’ambdós països. El ministre també ha destacar que la temàtica de l’ortogeriatria és de gran interès per als dos estats, perquè comparteixen l’objectiu de millorar la qualitat de vida davant amb el repte que suposa l’allargament de l’esperança de vida.
Per la seva part, el director d’Acció Sanitaria del Principat de Mònaco, Alexandre Bordero, va afirmar que millorar les condicions de salut de la gent gran és un repte per a la salut. En aquest sentit, va explicar que Mònaco ha apostat per allargar al màxim la possibilitat que les persones grans puguin seguir vivint als seus domicilis, una iniciativa compartida amb el Principat d’Andorra.
Durant la jornada de treball van intervenir en diferents ponències el metge especialista en geriatria, Vito Curiale, així com el metge especialista en cirurgia ortopèdica i traumatologia, Eric Rakatomalala, tots dos de l’hospital Princess Grace de Mònaco, i la cap del servei de rehabilitació del centre hospitalari andorrà, Mercè Avellanet. Tots tres especialistes van abordar aspectes relacionats amb el tractament, la rehabilitació i la prevenció en l’àmbit de l’ortogeriatria.
Álvarez va celebrar les excel·lents relacions entre els dos països en l’àmbit de la salut i va recordar que la Universitat d’Andorra i l’Institut de Formació d’Infermers i Cuidadors de l’Hospital Princess Grace de Mònaco han signat un conveni per acollir estudiants andorrans per a pràctiques d’infermeria fent estades en aquesta institució.
El seminari també va comptar amb la presència de membres del comitè de pilotatge del projecte Aptitude de prevenció de la dependència, amb professionals de Navarra, Catalunya i l’Occitània, que avui participen en la jornada de treball que se celebra a Sant Julià de Lòria.

álvarez
política sanitària
enfocar
prevenció

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte