Diari digital d'Andorra Bondia
La reputació en línia es tindrà en compte per atorgar les estrelles de cada allotjament
La reputació en línia es tindrà en compte per atorgar les estrelles de cada allotjament

Analitzar la reputació en línia de cada allotjament turístic costarà al Govern 31 euros


Escrit per: 
Agències

El Govern ha adjudicat a l'empresa Review Rank, S.A. el seguiment de la reputació en línia dels allotjaments turístics del país, segons publica aquest dimecres el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA). El contracte estableix que l'executiu pagarà 31,14 euros per cada establiment, i l'objectiu és que durant el 2018 es puguin analitzar 250 allotjaments, començant pels hotels, aparthotels o apartaments turístics, entre d'altres, i deixant per a més endavant els pisos turístics.

Amb l'objectiu d'avançar en la nova classificació per estrelles dels allotjaments turístics del país, el Govern ha adjudicat a l'empresa Review Rank SA el seguiment de la reputació en línia dels establiments, un nou criteri que es tindrà en compte per a classificar-los. L'empresa percebrà 31,14 euros per cada establiment analitzat, i durant aquest 2018 ha de fer el seguiment dels primers 250 allotjaments, començant pels hotels, aparthotels o apartaments turístics, allotjaments rurals, hostals, residències, pensions, càmpings, albergs, cases de colònies, i refugis de muntanya  guardats, un cop s’hagin aprovat els reglaments respectius. 

A partir del 2019 es valorarà incloure els habitatges d’ús turístic (HUT) sempre i quan, prenent com a referència el seu número de registre, obtinguin resultats fiables de reputació en línia. Aquest darrer plantejament s’aplicarà també per les futures àrees d’autocaravanes, bordes de muntanya i allotjaments atípics. De fet, el ministre de Turisme, Francesc Camp, ja va indicar que en un primer moment no s'utilitzaria aquest criteri per ponderar el nombre d'estrelles dels pisos turístics, perquè no es disposa d'una base suficient ni fiable d'habitatges que ja s'estiguin comercialitzant a través d'Internet i, per tant, això impossibilita la utilització dels comentaris i de les valoracions dels clients.

Així, la durada del contracte és fins al 31 de desembre del 2018, però serà renovat d'any en any fins al màxim que estableix la llei, previ acord del Govern.

L'objectiu dels treballs és desenvolupar un sistema en línia personalitzat per tal que Turisme monitoritzi el seguiment de la reputació en línia de tots els establiments i pugui conèixer les ressenyes que té cadascun d'ells a Internet. Amb aquestes dades es podrà analitzar la progressió per saber el grau de satisfacció dels seus clients, i agrupar els allotjaments per categories, zones, etc.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte