Diari digital d'Andorra Bondia

Andorra comença el camí per entrar a formar part de ple dret de la zona euro


Escrit per: 
Redacció


El conseller delegat de Crèdit Andorrà, Josep Peralba, va manifestar ahir, en la presentació de la 21a Trobada empresarial del Pirineu, que tindrà lloc el 3 i 4 de juny a la Seu d’Urgell, que aquest 2010 encara serà un any en què caldrà “ser prudents” i fer les coses amb “tranquil·litat”.

Davant el tema de debat que centrarà la trobada empresarial, que porta per títol ¿Remuntem el vol?, Peralba va exposar que una de les qüestions serà a quina velocitat es fa la recuperació de la crisi i va afegir que ara és un “bon moment” per reorganitzar-se i tenir una visió a mitjà i llarg termini. També va remarcar que el que interessa és “ser sostenibles” i no tenir grans repunts de guanys i també grans pèrdues. En aquest sentit, va insistir que al sistema el que li cal és tenir “solvència, liquiditat”, perquè pugui així recolzar el sistema productiu.
La Jornada empresarial al Pirineu comptarà amb ponents de prestigi, com ara l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, el president del Congrés dels Diputats espanyol, José Bono, i l’exministre d’Administracions Públiques Jordi Sevilla. Durant els dos dies es tractarà de la motivació i el lideratge, del mercat laboral, de la qüestió financera i del dia a dia d’empreses d’èxit.

Tal com va manifestar el president de l’Associació Trobada Empresarial al Pirineu, Ramon Roca, el títol d’aquesta jornada lliga el tema de la sortida de la crisi i l’aeroport d’Alguaire, ja que, segons va argumentar, és una de les infraestructures més importants que s’ha fet a Lleida en els darrers anys. En aquest sentit va afegir que caldrà tenir a l’abast les dades de l’aeroport per veure realment l’impacte en l’economia, però va recordar que fins ara l’ocupació “dels avions és bona” i també va concloure que per a Andorra pot ser interessant aquesta infraestructura.

Roca també va fer una crida a la participació dels empresaris andorrans en aquesta jornada i va afegir que un dels objectius és aconseguir incrementar la seixantena d’inscrits del país a què es va arribar l’any passat. També hi ha la voluntat d’internacionalitzar la jornada, sigui amb la participació de ponents de fora o bé fent-ne una difusió més gran als mitjans internacionals.
Tant Roca com Peralba van destacar que un dels fets importants d’aquesta jornada és l’intercanvi que hi pot haver entre els empresaris de Lleida i els d’Andorra, i en aquest sentit van exposar que es tracta d’un fòrum de debat i intercanvi “molt interessant”.

Inversió a l’estranger
A les preguntes si és Crèdit qui està interessat a adquirir una entitat bancària catalana, Peralba va contestar que òbviament Crèdit té moltes oportunitats sobre la taula que s’avaluen, però va negar que siguin ells els qui estan negociant amb aquesta entitat. Va recordar, a més, que el banc fa temps que és present a Espanya, des del 2005, i va afegir que la presència a l’estranger també és evident amb sucursals a Luxemburg o Panamà.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte