Diari digital d'Andorra Bondia
Eva Descarrega, amb el seu homòleg d’Estònia, Jaak Aab.
Eva Descarrega, amb el seu homòleg d’Estònia, Jaak Aab.

Andorra es fixa en Estònia per a la digitalització de l’Administració


Escrit per: 
Redacció / Foto: sfga

La ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, es va reunir ahir  amb el ministre d’Administració Pública d’Estònia, Jaak Aab, amb qui va tractar diversos aspectes relatius a l’experiència d’aquest país bàltic en la implementació i la utilització de solucions tecnològiques per a la interacció entre els organismes governamentals, el govern i els ciutadans, segons va informar l’executiu en un comunicat.
La reunió respon a la invitació que la presidenta d’Estònia, Kersti Kaljulaid, va fer al cap de Govern, Antoni Martí, el mes de setembre passat, de compartir coneixements i de col·laborar amb Andorra en el procés de la reforma de l’Administració.
Descarrega, acompanyada del secretari d’Estat de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Antoni Rodríguez, i de la coordinadora de la Reforma de l’Administració, Montse Font, van mantenir diverses reunions amb alts càrrecs del ministeri d’Administració Pública d’Estònia, que van poder explicar els processos d’aplicació de les noves tecnologies en la simplificació dels tràmits administratius, camp en el qual Estònia és pioner.
En la seva visita a l’e-Governance Academy a Tallinn, la delegació andorrana va observar com l’aplicació de facilitats tècniques i tecnològiques repercuteixen en l’impuls de la innovació econòmica, en la seguretat i la protecció o la digitalització de les dades per a l’eficiència de la seva gestió. El director de l’Acadèmia de la governança digital d’Estònia, Arvo Ott, va mostrar interès a col·laborar amb Andorra en el projecte de l’Administració electrònica.
El ministre Jaak Aab va convidar Descarrega a participar en la pròxima conferència sobre governança digital, Governance for digital citizens, que tindrà lloc a Tallinn els dies 29 i 30 de maig. De la mateixa 
manera, Descarrega va convidar el seu homòleg a visitar Andorra per continuar col·laborant en l’intercanvi d’experiències.
Descarrega i Aab també van poder tractar l’estat de les negociacions d’Andorra amb la Unió Europea pel que fa a l’establiment d’un acord d’associació. Ambdós mandataris van coincidir en l’oportunitat que representa per a Andorra accedir al mercat interior europeu.

noves tecnologies
Eva Descarrega
Estònia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte