Diari digital d'Andorra Bondia
Andorra es presenta a Ginebra com a nou membre de l’OMM
Andorra es presenta a Ginebra com a nou membre de l’OMM

Andorra es presenta a Ginebra com a nou membre de l’OMM


Escrit per: 
Redacció/Foto: Govern d'Andorra

Una delegació andorrana encapçalada pel director de l’Oficina de l’energia i del canvi climàtic, Carles Miquel, ha participat en el 18è Congrés mundial de l’Organització Meteorològica Mundial (OMM) que se celebra cada quatre anys, enguany a Ginebra, segons va informar ahir l’executiu. 

Es tracta de la primera intervenció que ha fet la delegació andorrana com a nou membre d’aquesta organització, i Miquel va aprofitar-la per posar en relleu la col·laboració internacional en un context d’evolució permanent en el qual l’OMM juga un rol clau en l’acció climàtica. El director de l’Oficina de l’energia i el canvi climàtic va refermar el compromís d’Andorra amb la contribució activa al conveni marc de Nacions Unides sobre el canvi climàtic i del Grup Intergovernamental d’Experts sobre l’evolució del Clima. Totes les parts han aplaudit l’adhesió d’Andorra, celebrant la universalitat del conveni. 
El 17 de maig del 2018, el Consell General va aprovar per unanimitat el conveni de l’Organització Meteorològica Mundial (OMM). Aquest procés, que es va concretar amb l’entrada en vigor del conveni el 16 de novembre passat, es va iniciar amb les trobades mantingudes amb els màxims responsables de l’organització, el 2015 i al 2016, en el marc de les Conferències de les Parts del Conveni marc de Nacions Unides sobre el canvi climàtic.
Andorra va esdevenir el 192è estat part, completant el marc de col·laboració internacional en matèria de canvi climàtic, al qual Andorra participa en el context del conveni marc de Nacions Unides sobre el canvi climàtic i el Grup d’Expert Intergovernamental sobre el Clima (IPCC).
La Llei d’impuls a la transició energètica i del canvi climàtic va crear el Servei Meteorològic Nacional, que opera com a servei meteorològic nacional en els termes i als efectes de l’Organització Meteorològica Mundial (OMM), amb la missió de proveir informació sobre les previsions i els avisos en matèria de meteorologia i sobre l’estat del mantell nival, així com informació sobre climatologia, sobre la base de l’observació, la comprensió i la predicció, sempre d’acord amb l’avenç tecnològic i científic en la matèria. Aquesta informació preveu vetllar per la seguretat de les persones i reduir les pèrdues de béns materials davant d’episodis meteorològics, i contribueix directament al benestar, al desenvolupament sostenible i a l’augment de la resiliència del país enfront dels episodis meteorològics extrems en un context de canvi climàtic.

Andorra
presenta
Ginebra
membre
OMM

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte