Diari digital d'Andorra Bondia

Andorra estableix relacions diplomàtiques amb Camerun


Escrit per: 
Redacció/Foto:SFGA

Aprofitant la seva participació en la 26a sessió de la Conferència ministerial de la francofonia el ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, signa amb el seu homòleg camerunès, Eyebe Ayissi Henry, l’establiment de relacions diplomàtiques entre Andorra i el Camerun.

La segona sessió plenària de la conferència també serveix per examinar i aprovar els diferents projectes inclosos en l’ordre del dia i d’organització de treballs de la 23a Cimera de caps d’Estats i de Govern de la francofonia, que arrencarà demà amb el títol Reptes i visons de futur.
Precisament, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, intervindrà en les tres sessions temàtiques programades entre dissabte a la tarda i diumenge al matí. Els temes de què es tractarà seran la francofonia com a actor de relacions internacionals i el seu lloc en el govern mundial; la francofonia i el des­envolupament sostenible: les ajudes francòfones envers els grans reptes (seguretat alimentària, canvi climàtic i diversitat biològica), i la llengua francesa i l’educació en un món globalitzat: els reptes de la diversitat i de la innovació.
Així mateix, segons la nota que va fer pública l’executiu, en el marc de la cimera també es preveu que Bartumeu mantingui diverses reunions bilaterals amb autoritats suïsses i altres caps d’Estat i de Govern presents a la trobada.
La cimera es clourà dissabte al migdia. Prèviament s’haurà elegit el nou secretari general de la francofonia, s’haurà designat la ciutat que acollirà la pròxima trobada i s’haurà adoptat la síntesi de l’informe de la cimera.
D’altra banda, en la seva intervenció en la jornada inaugural, Espot va destacar el suport d’Andorra per enfortir la llengua francesa en els organismes internacionals, i va  posar en relleu l’enfortiment de la cooperació multilateral a l’espai francòfon. Al mateix temps, el titular d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals va celebrar els esforços duts a terme per l’organització per tirar endavant accions a favor de la reconstrucció d’Haití després del greu terratrèmol del mes de gener passat.
En la cimera hi van prendre part els titulars d’Afers Exteriors i encarregats de la francofonia dels 56 estats i governs membres.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte