Diari digital d'Andorra Bondia
Francisco Velázquez i Eva Descarrega es van reunir ahir a la tarda.
Francisco Velázquez i Eva Descarrega es van reunir ahir a la tarda.

Andorra formarà part del Centre Llatinoamericà d’Administració


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA/C Esteve

Andorra participarà en el consell executiu del Centre Llatinoamericà d’Administració per al Desenvolupament (CLAD). Un cop aquest organisme internacional hagi formalitzat la participació com a membre de ple dret d’Andorra, es procedirà a la seva adhesió formal.

La ministra de Funció Pública i Reforma Administrativa, Eva Descarrega, va mantenir  ahir a la tarda una reunió amb el secretari general del CLAD, Francisco Velázquez, per fer-li saber la voluntat de formar part d’aquest organisme i del seu Consell. Així mateix, el secretari general del CLAD va  oferir la seva col·laboració a la directora d’Afers Multilaterals del ministeri d’Afers Exteriors, Gemma Cano, per organitzar la reunió ministerial sobre Funció Pública i Reforma de l’Administració en el marc de la cimera iberoamericana 2020.

Aprofitant la seva visita a Andorra, Velázquez oferirà avui la conferència Cap a una Administració Pública Innovadora a les 10 del matí, a l’edifici administratiu de Govern, en un acte organitzat pel ministeri de Funció Pública i Reforma de l’Administració, que comptarà amb la participació de Descarrega i l’assistència de la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll.

L’adhesió d’Andorra al CLAD és la culminació d’una reunió de ministres de Funció Pública i Reforma de l’Administració que es va celebrar a La Antigua (Guatemala) el juliol passat, en la qual el president i el secretari general de l’entitat intergovernamental van manifestar a Descarrega la voluntat que el Principat passés a formar part d’aquest organisme i del seu consell executiu.

El Govern ha considerat que la participació d’Andorra al CLAD possibilita l’intercanvi d’experiències i models de gestió de la funció pública amb professionals dels diferents estats membres. El CLAD és l’organisme internacional intergovernamental de referència en matèria de funció pública a l’espai iberoamericà. La seva missió és promoure l’anàlisi i l’intercanvi d’experiències en l’àmbit de la reforma de l’Estat i de la modernització de la Funció Pública mitjançant l’organització de reunions internacionals, la publicació d’obres i la cooperació tècnica entre els seus membres. Actualment el CLAD està integrat per 21 països d’Iberoamèrica.

Col·laboració entre Andorra i Colòmbia sobre Funció Pública

El Govern va aprovar dimecres passat, a proposta de la ministra Eva Descarrega, la signatura d’un acord interinstitucional entre el ministeri de la Funció Pública i Reforma de l’Administració i el departament de Función Pública de la República de Colòmbia. 

L’objectiu d’aquesta col·laboració és realitzar accions conjuntes en diferents àmbits de la Funció Pública com són, entre altres, la gestió del coneixement i la innovació, la qualitat de l’atenció al ciutadà, el treball públic i la gestió estratègica del talent humà o la gerència pública i l’avaluació del desenvolupament. La proposta va ser valorada pel Govern dimecres passat i es va acordar establir aquest acord entre les administracions d’Andorra i Colòmbia.

Andorra
formarà
Centre Llatinoamericà d’Administració

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte