Diari digital d'Andorra Bondia

Andorra i Bèlgica signen l'acord d'intercanvi d'informació fiscal


Escrit per: 
Agències


El cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el viceprimer ministre i ministre de Finances de Bèlgica, Didier Reynders, han signat aquest divendres l’acord d’intercanvi d’informació fiscal entre els dos països.

La rubrica ha tingut lloc a Brussel·les a la seu del ministeri de Finances. Es tracta del sisè acord signat per Andorra després que Àustria, Mònaco, Liechtenstein, Sant Marino i França ja rubriquessin el passat mes de setembre aquest acord amb el Principat.

Bartumeu i Reynders han mantingut una reunió en privat en la qual el viceprimer ministre ha ofert el suport de Bèlgica al reforçament de les relacions d’Andorra amb la Unió Europea. En aquest sentit, el cap de Govern ha agraït al viceprimer ministre la bona disposició demostrada, tenint en compte que Bèlgica assumirà la presidència de torn de la UE durant el segon semestre del 2010. D'altra banda, segons informa el Govern en un comunicat, Jaume Bartumeu ha acordat amb Didier Reynders que properament es posaran novament en contacte per analitzar la proposta andorrana d’acostament a Europa. Segons assenyalen des de l'executiu, Andorra mantindrà aquestes converses en estreta col·laboració amb Espanya, país que assumirà la presidència de torn de la Unió Europea el primer semestre del 2010.

Aquest divendres al matí, la delegació andorrana present a Brusel·les, encapçalada pel cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha mantingut un esmorzar de treball amb els ambaixadors de Mònaco i San Marino de la Unió Europea, José Badia i Gian Nicola Filippi Balestra, respectivament. I aquest divendres per la tarda, Bartumeu s’ha reunit amb el príncep Nikolaus de Liechtenstein, ambaixador d’aquell Principat davant la Unió Europea.

D’altra banda, Andorra signarà amb Argentina el pròxim dilluns el setè conveni d’intercanvi d’informació fiscal. En aquesta ocasió el text serà rubricat pel ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, i l’administrador Federal d’ingressos del ministeri d’Economia d’Argentina, Ricardo Echegaray. L’acte de signatura tindrà lloc a Andorra, a la seu del Govern a les 10.30 hores. Així mateix, el 6 de novembre està previst que Xavier Espot viatgi a Holanda per signar el conveni d’intercanvi d’informació fiscal amb aquell país.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte