Diari digital d'Andorra Bondia

Andorra i Catalunya potenciaran conjuntament la marca turística Pirineus


Escrit per: 
Agències


El cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el president de la Generalitat, José Montilla, en la que ha estat la seva primera reunió oficial des que Bartumeu és cap de l'executiu, han analitzat l'evolució de l'acord marc que es va signar el passat mes de gener.

Tal i com ha dit Bartumeu, s'ha estudiat 'ministeri per ministeri' com implementar millor l'acord sobretot en matèria de sanitat, cultura, educació, medi ambient, llengua, i en turisme. Precisament, s'ha acordat promoure una trobada entre responsables del Departament de Turisme d'ambdós territoris per tal d'avançar més en la consolidació de la marca Pirineus com un segell turístic global per vendre més enllà de les fronteres.

José Montilla ha assegurat que el turisme és una de les preocupacions més importants actualment per tal de redreçar l'economia, tant a Catalunya com a Andorra, i que, per tant, s'ha acordat potenciar la marca Pirineus fora dels dos àmbits geogràfics per atreure més visitants. Tot i que no s'han donat detalls sobre com es materialitzarà aquest impuls, sí que s'ha parlat de campanyes de promoció conjuntes entre Catalunya, Andorra i també el Departament dels Pirineus Orientals.

D'altra banda, també han parlat sobre la problemàtica dels fronterers, tot i que Bartumeu ha dit que és una qüestió que s'ha de tractar amb Madrid. Pel que fa a les infraestructures aeroportuàries, Montilla ha dit que no tornaran a parlar sobre l'aeroport de la Seu d'Urgell fins que es tinguin més detalls del projecte, mentre que Bartumeu s'ha mostrat contundent en afirmar que l'aeroport de referència d'Andorra és el de Lleida-Alguaire, i que el de la Seu d'Urgell no està dins de les seves prioritats.

Finalment, José Montilla s'ha referit a les declaracions fetes pel conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Saura, demanant la dimissió dels membres del Tribunal Constitucional espanyol pel retard en la sentència de l'Estatut. Montilla ha dit que 'aquesta reflexió no és fruit d'un debat ni d'una posició del Govern', sinó que Saura ha parlat com a representant d'ICV.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte