Diari digital d'Andorra Bondia
Maria Ubach, amb el seu homòleg hongarès, Peter Szijártó, durant la visita del 2017.
Maria Ubach, amb el seu homòleg hongarès, Peter Szijártó, durant la visita del 2017.

Andorra i Hongria “tenen avançat” l’acord per evitar la doble imposició


Escrit per: 
M. S. / Foto: SFGA

Andorra i Hongria tenen “molt avançat” l’acord per evitar la doble imposició (CDI) entre els dos Estats, text que es podria rubricar els pròxims mesos. Així ho va explicar el ministre de Finances, Eric Jover, que va explicar que el secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, es va desplaçar fa dues setmanes a Hongria amb la voluntat de fer avançar unes negociacions que van arrencar a principis del 2018, després que així s’acordés en el transcurs de la visita oficial que el ministre d’Afers Exteriors i Comerç d’Hongria, Peter Szijártó, va fer al país el novembre del 2017.

Precisament, ahir la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, es va desplaçar a Hongria aprofitant també que enguany es commemoren els 25 anys de l’establiment de relacions diplomàtiques entre els dos països, fet del qual els dos executius se’n van congratular assegurant sentir-se satisfets de les fites assolides durant aquest període, en què Andorra i Hongria han “construït una relació privilegiada en diversos àmbits, basada en els sòlids valors en comú i en el respecte mutu que reflecteixen els vincles humans, culturals i econòmics entre ambdós països”.

Segons s’explica des del Govern en un comunicat, tant la visita de Szijárto del 2017 com la de la ministra Ubach d’ahir han permès avançar en projectes d’interès comú, així com identificar altres àmbits de col·laboració. Així, el reforç del diàleg polític ha millorat les relacions bilaterals per cobrir altres àrees, com ara la signatura ahir d’un protocol d’entesa sobre la cooperació en l’àmbit del turisme i altres iniciatives per estrènyer vincles en matèria d’economia, comerç, cultura i educació.

A la vegada, els representants d’Andorra i Hongria van reafirmar el compromís a tenir un paper actiu i a treballar de forma conjunta i intensa en les institucions multilaterals rellevants, tant en l’àmbit mundial com europeu. En aquest sentit, des de l’executiu es recorda que els darrers anys ambdós països han consolidat la cooperació en el marc d’aquests fòrums, cooperació que s’exemplifica mitjançant el suport d’Hongria a les negociacions d’un acord d’associació entre Andorra i la UE, i el suport d’Andorra a l’estatut d’observador d’Hongria en la Conferència Iberoamericana. Per tot plegat, els dos països van evidenciar el desig de seguir treballant conjuntament amb el mateix esperit, amb la finalitat de “progressar en la intensificació de les excel·lents relacions actuals i els valors comuns, així com d’explorar noves vies de cooperació bilateral, europea i internacional”.

D’altra banda, el titular de Finances, que va assegurar que per a l’executiu “és una prioritat continuar eixamplant la xarxa de convenis per evitar la doble imposició” i va avançar que “durant aquesta primera meitat de legislatura en tindrem de diferents per posar damunt la taula”, va dir que la setmana passada es “van mantenir ja els primers contactes” amb Alemanya de cara a l’establiment també d’un CDI, que “és molt important, tot i que encara està en una fase molt preliminar”. I és que per Jover, poder ampliar la xarxa de CDI és una qüestió de cabdal importància, ja que “aquesta obertura econòmica que estem fent passa també perquè hi hagi gent que des d’Andorra, empreses o particulars, puguin desenvolupar la seva activitat econòmica arreu del món”.

 

Andorra
Hongria
avançat
acord
doble
imposició

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Acabo de veure ministra Ubach esmorzant a Govern. Com pot ser??

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte