Diari digital d'Andorra Bondia
Ubach i Thordarson es van reunir a la seu de les Nacions Unides.
Ubach i Thordarson es van reunir a la seu de les Nacions Unides.

Andorra i Islàndia acorden impulsar la cooperació bilateral


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va continuar ahir la seva agenda de reunions bilaterals amb la trobada amb el titular d’Exteriors islandès, Gudlaugur Thor Thordarson, a la seu de les Nacions Unides. La ministra va tractar diferents aspectes de la relació bilateral amb el seu homòleg, una cooperació que van acordar impulsar. 

Ubach va compartir amb Thordarson l’agenda de negociació per a l’acord d’associació així com la situació de la Unió Europea. El ministre islandès va mostrar la seva voluntat d’intercanviar experiències en l’àmbit de la implementació del cabal de la UE. 

Per altra banda, la delegació andorrana, encapçalada pel cap de Govern, Antoni Martí, va assistir a l’acte d’obertura de la 73a Assemblea General de les Nacions Unides. Durant aquesta primera jornada de debat general van presenciar la intervenció del copríncep francès, Emmanuel Macron, entre d’altres mandataris. A més, la delegació assistirà a diferents reunions d’alt nivell organitzades en el marc de l’Assemblea. El cap de Govern i la representant permanent d’Andorra a l’ONU, l’ambaixadora Elisenda Vives, assistiran demà a la reunió sobre l’acció per a les operacions de manteniment de la pau. El Principat s’ha adherit als compromisos conjunts dels Estats membres, una iniciativa amb la voluntat d’impulsar estratègies per al manteniment de la pau i millorar la seguretat de la població mundial. 

Andorra també va participar a la reunió sobre el finançament de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, amb l’objectiu de mobilitzar les finances mundials per aquests objectius globals. Els Estats van discutir al voltant de l’acceleració de la transformació de les inversions financeres internacionals de cada país per a alinear les polítiques econòmiques de cara al desenvolupament sostenible.

Dilluns, el cap de Govern i la ministra d’Afers Exteriors van agrair als seus homòlegs a Cuba, el president Miguel Díaz-Canel i al ministre Bruno Rodriguez, el suport mostrat a la candidatura d’Andorra per acollir la Cimera Iberoamericana el 2020. Cuba va ser dels primers països de la comunitat iberoamericana que va manifestar el seu acord perquè el Principat celebrés aquest esdeveniment de caràcter internacional. En la reunió mantinguda a la seu de les Nacions Unides, els dos països van celebrar les bones relacions bilaterals i van expressar la voluntat d’explorar vies per a l’enfortiment de la cooperació. També van tractar l’enfocament dels dos governs en el tractament i l’impuls de les polítiques de sostenibilitat en tots els àmbits.

Andorra
Islàndia
acord
impulsar
cooperació
bilateral

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte