Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la presentació dels programes de mobiitat per a joves.
Un moment de la presentació dels programes de mobiitat per a joves.

Andorra iniciarà aquest any programes de mobilitat per a joves a Irlanda i Alemanya


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

La ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, ha presentat aquest dijous els diferents programes de mobilitats impulsats des del ministeri adreçats a joves del país. Tal com ha apuntat Ubach, el Govern ha impulsat, especialment els darrers anys, aquest tipus d’estades. "Respon a l’estratègia per promoure i prioritzar projectes que tinguin un impacte positiu en la ciutadania", ha defensat. En aquest sentit, ha destacat que "les estades tenen una durada diferent segons el país d’acollida, i permeten aconseguir aprofundir en la cultura, la societat i les llengües de la zona".

La ministra en funcions ha estat acompanyada de Jordi Canut, tercer secretari del ministeri d’Afers Exteriors, i de Pere Baró, el primer jove andorrà que va participar en un programa d’aquest tipus al Canadà. Per a Baró va ser "una experiència única i molt recomanable, que em va permetre viatjar, viure i treballar en una societat diferent". En el seu cas, va treballar a unes pistes d’esquí, després va viatjar per conèixer el país i finalment va tornar a treballar, en aquest cas a un parc nacional. Va ser-hi un total d’onze mesos.

Pel que fa als programes ja en funcionament, Canut ha explicat que el conveni amb Canadà té oberta la seva tercera convocatòria, que preveu fins a 25 places i es destina a joves andorrans d’entre 18 i 30 anys, amb una durada màxima d’un any. El termini per inscriure’s-hi s’allarga fins la novembre. Es tracta del programa més antic i de moment ha permès que quatre joves andorrans vagin al país i quatre canadencs s’hagin instal·lat temporalment al Principat.

En el cas dels Estats Units, s’adreça a joves universitaris a temps complet i té una durada de quatre mesos, que han de ser fora del període lectiu. El termini s’allarga fins al març i, com a característica particular, permet que un mateix estudiant el repeteixi en diferent convocatòries. Per participar al programa cal contractar una agència no governamental autoritzada pels EUA, que serà l’encarregada d’ajudar als joves amb el procés.

Ubach també ha donat a conèixer que enguany també s’iniciaran dos programes nous, similars al de Canadà, amb Irlanda i Alemanya. A banda, la titular de la cartera d’Afers Exteriors també ha avançat que durant el primer semestre d’aquest any se signaran dos programes més amb Croàcia i Austràlia, i que s’han iniciat converses per oferir propostes similars del continent europeu i asiàtic.

El ministeri ha posat tota la informació a www.exteriors.ad, i recorda que els interessats poden contactar-los directament a workandholiday@govern.ad.

mobilitat
joves

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte