Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió ordinària de Consell de Comú a Casa Comuna.
Un moment de la sessió ordinària de Consell de Comú a Casa Comuna.
Un instant de l'acte de jurament o promesa de dos agents de circulació durant el Consell de Comú, ahir a la tarda.
Un instant de l'acte de jurament o promesa de dos agents de circulació durant el Consell de Comú, ahir a la tarda.

Andorra la Vella construirà pisos de lloguer assequible a Ciutat de Valls


Escrit per: 
Meritxell Prat / Fotos: Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara

Veient que la problemàtica de l’habitatge no se soluciona i que la construcció dels pisos que impulsa el Govern a la Borda Nova no avança tan ràpid com s’esperava, el Comú d’Andorra la Vella ha decidit “anar més lluny” i convocarà un concurs per adjudicar la construcció d’un edifici de pisos de lloguer a preu regulat mitjançant una concessió. Així ho ha anunciat avui la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, assegurant que “estem molt preocupats” per l’evolució de la problemàtica i, per tant, considera que “és una oportunitat que el Comú ha d’aprofitar i hem de col·laborar més encara”.

L’immoble es construirà en una parcel·la propietat de la corporació situada a Ciutat de Valls, concretament al final de carrer Mestre Xavier Plana. Marsol ha reconegut que allà estava previst fer-hi un aparcament, però que donades les necessitats d’habitatge a preu assequible s’ha canviat de parer. “Pensem que té possibilitats per poder ajudar les persones que no poden arribar a assolir els preus que es demanen actualment a la parròquia”, ha afirmat. En total hi haurà una quarantena d’immobles, de diferents mides, a més de places d’aparcament a les plantes inferiors, tant per als futurs llogaters com per als veïns de la zona. “És una zona que està molt bé, a prop de les escoles, hi haurà un ascensor per comunicar i a més hi toca molt el sol”, ha destacat la cònsol.

De moment la corporació treballa per elaborar el plec de bases que haurà de determinar les condicions de la concessió. La idea, però, és que funcionin com els de Jovial o el Calones, on en funció de la renda s’assumeix més o menys part de l’import del lloguer. Marsol ha remarcat que en aquesta ocasió els pisos aniran dirigits a famílies “que treballen però que no poden arribar a pagar els preus que es demanen”. La idea, també, és que al cap de 20 o 30 anys, un cop acabada la concessió, l’edifici pugui passar a ser propietat de la corporació.

La mandatària ha assegurat que hi ha diferents promotors interessats en el projecte i la voluntat és que a l’estiu es pugui treure el concurs i que de cara a la tardor, cap a l’octubre, ja es puguin adjudicar els treballs. “És un sistema que funciona a molts llocs, de col·laboració publicoprivada per posar pisos al mercat a preu regulat. Nosaltres fa temps que ho teníem al cap i vam cedir el terreny al Govern, però pensem que no n’hi havia prou”, ha exposat, i ha remarcat que amb aquest projecte Andorra la Vella serà una de les parròquies amb més pisos a preus regulats: els 80 de Jovial, una quinzena al Calones, els 44 que ha de fer Govern i la quarantena més d’aquest projecte a Ciutat de Valls. 

D’altra banda, i en relació amb els projectes de reconversió d’antics hotels en blocs de pisos, ha explicat que dels 3 primers que es van anunciar només un ha prosperat, a la zona de Roureda de Sansa, però que són pisos destinats a la venda. Recentment, però, se n’ha impulsat un quart a l’avinguda Meritxell que confia que pugui esdevenir pisos de lloguer.

Multifuncional
Pel que fa al projecte d’edifici multifuncional, ha donat per descartat el terreny de l’antiga plaça de Braus pel fet que no és totalment propietat del Comú i ha explicat que ara les negociacions se centren entre l’estadi Comunal o el terreny de la Margineda. A parer del Comú, qui té més opcions ara mateix és l’Estadi, sobretot perquè “és molt cèntric”. Marsol ha assegurat que si s’acaba escollint aquesta ubicació no hi haurà problema per mantenir tant el camp com la pista d’atletisme, ja que la zona compta amb 20.000 metres quadrats i pel multifuncional només se’n necessiten 6.000. “Estem mirant els pros i contres, però espero que ben aviat puguem dir on anirà”.

La construcció del Santa Coloma Parc costarà més de 987.000 €

El Comú d’Andorra la Vella ha adjudicat avui per unanimitat les obres de construcció del nou Santa Coloma Parc, l’equipament infantil que es construirà al costat de l’aparcament dissuasiu a tocar del passeig del Riu. L’empresa adjudicatària és Pidasa i té un termini d’execució de tres mesos, de manera que hauria d’estar en funcionament a l’estiu.

Malgrat que inicialment s’havia previst que les obres costessin uns 750.000 euros, l’encariment dels preus dels materials ha fet apujar notablement el cost dels treballs. Tot i així, la consellera de la minoria del PS, Lídia Samarra, hi ha donat suport argumentant que donarà servei directe als ciutadans de la parròquia, si bé ha demanat ser curosos amb les inversions.

Pel que fa a l’aparcament previst en aquest mateix espai, la voluntat és que també es pugui obrir a l’estiu. Marsol ha detallat que les places no seran per a la ciutadania en general, sinó que cadascuna tindrà un llogater assignat i qui vulgui fer-ne ús s’haurà d’inscriure i acreditar que treballa a la parròquia. El preu també serà més baix que el de la resta d’abonaments vigents, “anem cap al 50% del preu amb la targeta PK”, ha detallat, i ha afegit que aquest pàrquing “tindrà una normativa específica”.

Quan entri en funcionament s’ha previst que a les hores punta s’habiliti un servei de bus llançadora per arribar al centre de la parròquia i la resta del dia els usuaris podran optar pel bus comunal, amb qui ja s’ha pactat que entri fins allà per donar servei.

Finalment, en la sessió de Consell de Comú celebrada avui a la tarda també hi ha hagut el jurament de dos nous agents de circulació comunals que han superat l’any de prova, Patrick Bosch i Josep Maria Gàmez. Marsol ha destacat la tasca dels agents de circulació, “que no és només posar multes”, i ha recordat que són la primera imatge de la corporació al carrer.

Andorra
andorra la vella
mercat immobiliari
Habitatge
multifuncional
aparcaments

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte